Η ταυτότητα του αποστολέα ενός email είναι το όνομα που εμφανίζεται στην στήλη "Από" της λίστας των εισερχόμενων email μας, όπως φαίνεται στην εικόνα:


Είναι πολλοί εκείνοι που χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό mail ο οποίος καλύπτει και τις προσωπικές και τις επαγγελματικές ανάγκες. Αυτό βέβαια μας κάνει την ζωή πιο εύκολη αφού έχουμε όλη την αλληλογραφία μας συγκεντρωμένη σε ένα inbox χωρίς να μπερδευόμαστε με 2 ή και 3 διαφορετικούς λογαριασμούς mail. Όμως ένα πρόβλημα για αρκετούς αποτελεί το γεγονός της ταυτότητας τους που εμφανίζεται στους παραλήπτες των email τους. Για παράδειγμα, όταν απαντάει σε ένα email ενός φίλου, θέλει ο παραλήπτης να βλέπει το "Ακης Καργιοφύλλης" σαν ταυτότητα, ενώ όταν στέλνει ένα email στα πλαίσια των επαγγελματικών του αναγκών, τότε να εμφανίζεται το "WLearn.gr".

Μια λύση, όχι όμως και τόσο λειτουργική, είναι να αλλάζουμε κάθε φορά (πριν την αποστολή ενός email) το όνομα του αποστολέα πηγαίνοντας από το μενού Εργαλεία > Ρυθμίσεις λογαριασμού. Στο αριστερό μέρος του παραθύρου επιλέγουμε το όνομα του λογαριασμού mail που χρησιμοποιούμε και στο κυρίως μέρος του παραθύρου αλλάζουμε το όνομα



Όπως καταλαβαίνεται η λύση αυτή δεν είναι και τόσο πρακτική ειδικά όταν στέλνουμε συχνά emails και των δύο ειδών.

Μια πιο πρακτική λύση είναι να δημιουργήσουμε (με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως αναλύσαμε στην ενότητα Προσθήκη ενός λογαριασμού mail) έναν δεύτερο λογαριασμό με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις και με μόνη διαφορά στο εμφανιζόμενο Όνομα. Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που συντάσσουμε ένα email και πριν το στείλουμε επιλέγουμε απο την λίστα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, τον αντίστοιχό λογαριασμό έτσι ώστε να εμφανίζεται στον παραλήπτη το επιθυμητό Όνομα στα στοιχεία του αποστολέα.



Στον Thunderbird μπορούμε να ρυθμίσουμε όσους λογαριασμούς mail επιθυμούμε έτσι ώστε με τον ίδιο mail client να διαχειριζόμαστε όλα μας τα mail. Δηλαδή θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και άλλους λογαριασμούς mail, όπως Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Αυτό που κάναμε πιο πάνω ουσιαστικά ξεγελάει τον Thunderbird ο οποίος θεωρεί ότι έχουμε ρυθμίσει δύο διαφορετικά mail. Στην ουσία όμως πρόκειται για ένα mail (το Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) αφού ορίσαμε τους ίδιους διακομιστές εισερχομένων έχοντας μόνη διαφορά το εμφανιζόμενο όνομα.

Αν δεν γνωρίζεται την διαδικασία αποστολής ενός email δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αφού η ενότητα Αποστολή email περιέχει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την διαδικασία της αποστολής.
Pin It