Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web

Ορατά 400.000+ e-mail και password μετά από χτύπημα χάκερ στο Yahoo!Τα προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργήσει τα κενά ασφάλειας στους Web server της Yahoo είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό που προκαλεί η δική μας δημοσιοποίηση e-mail και κωδικών, ανέφεραν στο μήνυμά τους οι εισβολείς που αναμεταδίδει το Forbes.com. Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν ονομάζεται SQL injection.

    Oι επιθέσεις με «ενέσεις SQL» διενεργούνται με την εισαγωγή εντολών της γλώσσας επερωτήσεων SQL σε πεδίο μιας διαδικτυακής φόρμας που υπάρχει στο δικτυακό τόπο-στόχο. Σκοπός τους είναι να εκτελεστούν οι μη εξουσιοδοτημένες εντολές τους στην βάση δεδομένων που βρίσκεται πίσω από την διαδικτυακή φόρμα.

Μετά την εξέταση από όσα δημοσιεύτηκαν από την ομάδα των εισβολέων, η εταιρεία TrustedSec δημοσιεύει ότι η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση αφορούσε στην υπηρεσία Yahoo! Voices. Σε αυτή την υπηρεσία εγγράφονται μέλη του Yahoo! που συνεισφέρουν κείμενα. Επίσης, διευκρινίζεται ότι τα e-mail και password που δημοσιεύονται από τους εισβολές δεν προέρχονται αποκλειστικά από συνδρομητές του Yahoo! Mail, αλλά και από άλλες υπηρεσίες, όπως το Gmail και το Hotmail.

Μετά την δημοσιοποίηση της λίστας, προτείνεται στους χρήστες που φοβούνται ότι ανάμεσά τους βρίσκεται και το δικό τους e-mail, να αλλάξουν όχι μόνο τον κωδικό τους για την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο στο Υahoo! αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, όπου χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό, όπως συμβαίνει συχνά, παρά τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που απορρέουν από αυτή την πρακτική.

Η λίστα των e-mail (με περισσότερες από 400.000 εγγραφές) είναι εκτενής και δημοσιεύεται υπό μορφή αρχείου κειμένου .txt στον δικτυακό τόπο της ομάδας D33Ds.

Πηγή: tech.in.gr
Pin It