Προτάσεις και ιδέες για να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας στο σπίτι για να μάθουμε κάτι καινούργιο ή να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας ή ακόμα και να θυμηθούμε γνώσεις και συναισθήματα που έχουμε λησμονήσει με την ταχύτητα του σύγχρονου τρόπου ζωής.
1. Μαθήματα αρχαίων ελληνικών
Τα παρακάτω δύο video αφορούν την εισαγωγή στην Αρχαία ελληνική γλώσσα. Το πρώτο είναι απο το κανάλι Ελληνική Αγωγή του Youtube, ενώ το δεύτερο είναι από το κανάλι ESTIA TV.
1. Μαθήματα αρχαίων ελληνικών
2. Μαθήματα αρχαίων ελληνικών - Το αρχαίο ελληνικόν αλφάβητον και η σημασία του
Για εσάς που βρίσκετε ενδιαφέρον την ιδέα να αφιερώσετε χρόνο για την εκμάθηση αρχαίων ελληνικών, υπάρχουν πληθώρα video στο Youtube όπου ειδικοί σας εισάγουν ομαλά στην γλώσσα.
2. Μεγάλοι Έλληνες του ΣΚΑΪ
Δείτε ξανά την πετυχημένη σειρά του ΣΚΑΪ στην οποία παρουσιάζονται οι βιογραφίες μεγάλων ελλήνων
3. Ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους
Στο Youtube υπάρχει πληθώρα από ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους με θεματολογία για όλα τα γούστα.
4. Ντοκιμαντέρ για τον Οδυσσέα Ελύτη
Αν αγαπάτε τον Οδυσσέα Ελύτη τότε θα λατρέψετε αυτό το video. Στην εκπομπή αυτή ο ποιητής ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ μιλά λίγο μετά τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας (1979). Η αφήγησή του ξεκινά με πληροφορίες για την καταγωγή του, τους τόπους όπου έζησε και τον επηρέασαν καθώς και για την προέλευση του ονόματός του. Στη συνέχεια αναφέρεται στην επίδραση των θαλασσινών τοπίων και της αιγαιοπελαγίτικης αισθητικής στην ποίησή του και μιλά για τη σύνδεσή του με τον υπερρεαλισμό, αν και ποτέ δεν υπήρξε αμιγώς υπερρεαλιστής ποιητής. Διευκρινίζει πώς αντιλαμβάνεται την «ελληνικότητα» και τη «διαφάνεια», έννοιες κεντρικές στην ποίησή του, ενώ ιδιαίτερη μνεία επιφυλάσσει στον ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ, στην ποιητική παράδοση του οποίου θεωρεί ότι ανήκει. Αναφερόμενος στο μείζον έργο του «Άξιον εστί», εξηγεί τον τρόπο που εργάστηκε για να δημιουργήσει μια ποιητική σύνθεση με αναλογίες χριστιανικής λειτουργίας, αλλά με θεματολογία που θα σχετιζόταν με τη σύγχρονη Ελλάδα και το δράμα της. Παραθέτει επίσης την εμπειρία του στο αλβανικό μέτωπο και πώς αυτή μετουσιώθηκε σε ποίηση στο «Άξιον εστί». Τέλος αναφέρεται στη σχέση του με τους νέους και ση φωνή που τους έδωσε για να εκφραστούν μέσω της ηρωίδας του ομώνυμου έργου του «Μαρία Νεφέλη». Στη διάρκεια της εκπομπής το έργο του ποιητή σχολιάζουν ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΡΑΝΙΤΣΗΣ και ο μεταφραστής ΚΙΜΩΝ ΦΡΑΪΑΡ.
5. Εικονική Περιήγηση στα μνημεία της Ακρόπολης
Η Εικονική Περιήγηση στα μνημεία της Ακρόπολης είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει τη διερεύνηση του αρχαιολικού χώρου με διαδραστικό τρόπο.
6. Google Arts & Culture
Με το Arts and Culture μπορούμε να περιηγηθούμε online σε μουσεία όλου του κόσμου, αλλά και να μάθουμε με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο πληροφορίες για διάσημους ζωγράφους και τα έργα τους.
7. Ψηφιοποιημένο αρχείο Εθνικού Θεάτρου
Αρχείο με παραστάσεις που άφησαν εποχή.