blogger2Η προσθήκη μιας Σελίδας στον Blogger είναι εύκολη διαδικασία. Πως όμως μπορείτε να συνδέσετε μια Σελίδα με πολλές αναρτήσεις ώστε αυτές να εμφανίζονται κάθε φορά που οι επισκέπτες του blog σας πατούν επάνω σε μια Σελίδα; Διαβάστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε.
Το παρόν how-to δημιουργήθηκε για να απαντήσει στην ερώτηση του φίλου μου Αντώνη τον οποίον και ευχαριστώ που με βοηθάει με αυτόν τον τρόπο να μεγαλώσω την συλλογή με χρήσιμα How-to. Αν θέλετε να απαντήσετε κι’ εσείς την απορία σας με ένα how-to επικοινωνήστεμαζί μου.

Βήματα:

0
Για να μπορείτε να εμφανίσετε μία ή περισσότερες αναρτήσεις σε μια Σελίδα θα πρέπει αυτές να έχουν την ίδια ετικέτα. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ετικέτες μέχρι τώρα, πριν ξεκινήσετε να υλοποιείτε τα παρακάτω βήματα, ομαδοποιήστε τις αναρτήσεις που θέλετε να εμφανίζονται σε μια Σελίδα ορίζοντας σε αυτές την ίδια ετικέτα.
1
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας Blogger http://www.blogger.com και (αν δεν είστε ήδη συνδεμένοι) συνδεθείτε πληκτρολογώντας τα στοιχεία του λογαριασμού σας.
2
Απο την λίστα των blogs σας επιλέξτε αυτό στο οποίο θέλετε να τοποθετήσετε Σελίδες.
3
Πατήστε Διάταξη από το αριστερό κάθετο μενού του Blogger.
4
Αν δεν έχετε τοποθετήσει την λίστα των ετικετών των αναρτήσεων στο blog σας, πρέπει να το κάνετε για τις ανάγκες της σύνδεσης της Σελίδας με τις αναρτήσεις. Αν έχετε ήδη τοποθετήσει την λίστα των ετικετών παρακάμψτε αυτό το βήμα.

Πατήστε τον σύνδεσμο (link) Προσθήκη gadget.


Από το παράθυρο που εμφανίζεται εντοπίστε το gadget Ετικέτες και πατήστε εισαγωγή.


Επιλέξτε τις ρυθμίσεις που επιθυμείτε για το gadget και πατήστε Αποθήκευση.


Ανοίξτε ένα άλλο tab ή παράθυρο του browser σας και επισκεφτείτε το blog σας. Θα διαπιστώσετε ότι πλέον εμφανίζονται οι ετικέτες των αναρτήσεων σας. Αν δεν σας αρέσει η παρουσία αυτού του gadget στο blog σας μετά το τέλος αυτού του how-to μπορείτε να το διαγράψετε.
5
Πατήστε Σελίδες από το αριστερό κάθετο μενού του Blogger.
6
Κάντε κλίκ στο Νέα σελίδα και από το μενού που αναδύεται επιλέξτε Διεύθυνση ιστού
7
Ανοίξτε ένα άλλο tab ή παράθυρο του browser σας και επισκεφτείτε το blog σας. Πατήστε επάνω στην ετικέτα (με την οποία έχετε ομαδοποιήσει τις αναρτήσεις που θα εμφανίζονται στην Σελίδα) απο την λίστα ετικετών και αντιγράψτε την διεύθυνση της σελίδας (επιλέξτε την διεύθυνση και πατήστε τον συνδυασμό κουμπιών του πληκτρολογίου Ctrl + C).
8
Επιστρέψτε στο προηγούμενο tab ή παράθυρο για να συνεχίσετε την διαδικασία δημιουργίας νέας Σελίδας. Πληκτρολογήστε τον τίτλο της σελίδας και έπειτα επικολλήστε την διεύθυνση που αντιγράψατε (τοποθετήστε τον κέρσορα του πληκτρολογίου σας στο πεδίο της Διεύθυνσης ιστού και πατήστε τον συνδυασμό κουμπιών του πληκτρολογίου Ctrl + V). Τέλος πατήστε Αποθήκευση.

Video:

Pin It