Σήμερα τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Youtube είτε μέσω του PC που υπάρχει στο σπίτι, είτε μέσω των κινητών ή των tablet γονιών. Υπάρχει τρόπος να τα προστατέψετε από περιεχόμενο που έχει χαρακτηριστεί από την Youtube κοινότητα ώς ακατάλληλο για παιδιά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και δείτε πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης του Youtube είτε πρόκειται για PC είτε πρόκειται για Android συσκευές.
Θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα σε όλες τις συσκευές ή PC στα οποία έχει πρόσβαση το παιδί σας ώστε να διασφαλίσετε την προστασία του από όπου και αν έχει πρόσβαση στο Youtube.

1. Ενεργοποίηση Λειτουργίας Περιορισμένης Πρόσβασης σε Android κινητά ή tablets

Βήματα:

1
Ανοίξτε την εφαρμογή Youtube
2
Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες που βρίσκεται επάνω δεξιά και έπειτα στο μενού που αναδύεται πατήστε Ρυθμίσεις.
3
Έπειτα πατήστε την επιλογή Γενικά.
4
Λίγο πιο κάτω στην σελίδα επιλογών που ανοίγει θα βρείτε την επιλογή Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης. Πατήστε τον διακόπτη για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία.

2. Ενεργοποίηση Λειτουργίας Περιορισμένης Πρόσβασης σε PC

Βήματα:

1
Ανοίξτε τον internet browser σας και μπείτε στο Youtube
2
Αν δεν είστε συνδεδεμένοι συνδεθείτε με το username και τον κωδικό σας.
3
Πατήστε επάνω στην μικρή φωτογραφία του προφίλ σας και από το μενού που αναδύεται πατήστε την επιλογή Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα
4
Το Youtube εμφανίζει ένα μήνυμα που σας πληροφορεί σχετικά με την λειτουργία του φίλτρου και ότι αυτό δεν είναι 100% ακριβές όπως και όλα τα φίλτρα περιορισμού περιεχομένου. Κάτω από αυτό το μήνυμα υπάρχει ένας διακόπτης που πρέπει να τον ενεργοποιήσετε για να αρχίσει η Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης

Αμέσως η σελίδα του Youtube επαναφορτώνεται με το περιεχόμενο της προσαρμοσμένο για παιδιά
Pin It