Στο Netflix μπορεί κάποιος να βρει περιεχόμενο για όλες τις ηλικίες. Έχετε όμως την δυνατότητα να περιορίσετε το περιεχόμενο αυτό για τα παιδιά σας, είτε αυτά είναι μικρά είτε είναι έφηβοι. Επίσης μπορείτε, ορίζοντας ένα κρυφό PIN, να έχετε περισσότερες επιλογές γονικού ελέγχου. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και ορίστε περιορισμούς στα προγράμματα που βλέπει το παιδί σας στο Netflix.

Video:


Δημιουργία Παιδικού Προφίλ

Δημιουργώντας ένα παιδικό προφίλ μπορείτε να περιορίσετε το περιεχόμενο που εμφανίζει το Netflix να είναι μόνο για μικρά παιδιά ή για μεγαλύτερα παιδιά.

Βήματα:

1
Ανοίξτε το Netflix στον browser σας ή την εφαρμογή και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
2
Επάνω δεξιά στην σελίδα, φέρνοντας τον δείκτη του ποντικιού σας επάνω από το εικονίδιο του λογαριασμού σας, αναδύεται ένα μενού. Στο μενού αυτό πατήστε την επιλογή Διαχείριση προφίλ.
3
Στην συνέχεια πατήστε το κουμπί Προσθήκη προφίλ.
4
Αφού πληκτρολογήσετε το όνομα του παιδιού σας, τσεκάρετε το κουτί Παιδί και έπειτα πατήστε το κουμπί Συνέχεια. Αν πρόκειται για έφηβο, μεταβείτε παρακάτω στο how-to αυτό και στην ενότητα "Τι γίνεται με τους εφήβους;".
5
Πατώντας το κουμπί Συνέχεια, σας επιστρέφει στην σελίδα Διαχείριση προφίλ. Πατήστε το κουμπί της επεξεργασίας (το εικονίδιο με το μολύβι) στο προφίλ που μόλις δημιουργήσατε.
6
Στην λίστα Επιτρεπόμενες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή για το παιδί σας και έπειτα πατήστε το κουμπί Αποθήκευση.

Η επιλογή Για μικρά παιδιά μόνο, εμφανίζει περιεχόμενο κατάλληλο για μικρά παιδιά, αφήνοντας έξω προγράμματα με δράση, ή οτιδήποτε άλλο θεωρείτε κατάλληλο για μεγαλύτερα παιδιά.

Η επιλογή Για μεγαλύτερα παιδιά και κάτω, εμφανίζει περιεχόμενο κατάλληλο και για μεγαλύτερα παιδία.

Τι γίνεται με τους εφήβους;

Βήματα:

1
Αν το παιδί σας είναι έφηβος, τότε κατά την δημιουργία του προφίλ του ΔΕΝ τσεκάρετε το κουτί Παιδί, αλλά στην λίστα Επιτρεπόμενες τηλεοπτικές εκπομπές επιλέγετε το Για εφήβους και κάτω.

Προστασία με PIN

Βήματα:

Το Netflix μας δίνει την δυνατότητα για περισσότερες επιλογές για γονικό έλεγχο κλειδώνοντας με PIN το περιεχόμενο που θέλουμε να μην έχουν πρόσβαση τα παιδιά μας. Δείτε παρακάτω πως.
1
Ανοίξτε το Netflix στον browser σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Προσοχή: τα βήματα αυτά μπορείτε να τα εκτελέσετε μόνο από browser σε υπολογιστή και όχι από την εφαρμογή του Netflix σε tablet ή κινητά.
2
Επάνω δεξιά στην σελίδα, φέρνοντας τον δείκτη του ποντικιού σας επάνω από το εικονίδιο του λογαριασμού σας, αναδύεται ένα μενού. Στο μενού αυτό πατήστε την επιλογή Λογαριασμός.
3
Στην σελίδα που εμφανίζει, πατήστε το Εργαλεία γονικού ελέγχου.
4
Στην σελίδα που εμφανίζεται πληκτρολογήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και πατήστε το κουμπί Συνέχεια. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί να αλλάζει τις ρυθμίσεις αυτές το παιδί σας.
5
Έπειτα πατήστε το κουμπί Δημιουργία PIN.
6
Πληκτρολογήστε το PIN που επιθυμείται και πατήστε Αποθήκευση.
7
Στην σελίδα που εμφανίζεται, στην ενότητα "Περιορισμός ανά βαθμό καταλληλότητας" υπάρχει μια μπάρα με την βοήθεια της οποίας μπορείτε να επιλέξετε το περιεχόμενο ανα ηλικία που θα χρειάζεται PIN για να μπορεί κάποιος να δει.

Το κομμάτι της μπάρας που είναι πράσινο ΔΕΝ χρειάζεται PIN, ενώ το κομμάτι της μπάρας που είναι με γκρι χρειάζεται PIN.

Παρακάτω στην ίδια σελίδα θα βρείτε την ενότητα "Περιορισμός ορισμένων τίτλων" στην οποία μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένα προγράμματα που για να τα παρακολουθήσει κάποιος θα πρέπει να πληκτρολογήσει το PIN που ορίσατε.

Στο πεδίο κειμένου που βλέπετε, ξεκινήστε να πληκτρολογείτε τον τίτλο του προγράμματος και έπειτα επιλέξτε το επιθυμητό πρόγραμμα με τον δείκτη του ποντικιού σας για να μπει στην λίστα με τα προγράμματα που χρειάζεται κρυφό PIN για να τα παρακολουθήσει κάποιος, ανεξάρτητα την επιλογή που έχετε ορίσει στην μπάρα πιο πάνω.
Pin It