Αν δεν θέλετε να χάσετε τα bookmarks που έχετε μαζέψει τόσο καιρό κατά την πλοήγηση σας στο Internet με τον Firefox, τότε καλό είναι να τα εξάγεται συχνά και μάλιστα σε εξωτερικό δίσκο. Διαβάστε τα παρακάτω βήματα και μάθετε πώς να πάρετε backup τα bookmarks του Firefox σας, αλλά και πως να επαναφέρετε τα bookmarks από ένα backup αρχείο.

Βήματα:

Backup των bookmarks του Firefox σας

1
Ανοίξτε τον Firefox σας.
2
Πατήστε το πορτοκαλί κουμπί Firefox που βρίσκεται επάνω αριστερά και από το μενού που αναδύεται επιλέξτε Σελιδοδείκτες > Προβολή όλων των σελιδοδεικτών.


Αν δεν υπάρχει το πορτοκαλί κουμπί Firefox, τότε απο το οριζοντιο μενού του Firefox (αν δεν εμφανίζεται πατήστε το κουμπί Alt του πληκτρολογίου σας) επιλέξτε Σελιδοδείκτες > Προβολή όλων των σελιδοδειτων.
3
Από το παράθυρο που εμφανίζεται εντοπίστε και πατήστε το κουμπί Εισαγωγή και αντίγραφο και από το μενού που αναδύεται επιλέξτε Αντίγραφο ασφαλείας.
4
Επιλέξτε τον φάκελο που θα αποθηκευτεί το backup αρχείο.

Επαναφορά των bookmarks από ένα backup αρχείο

1
Ανοίξτε τον Firefox σας.
2
Πατήστε το κουμπί Firefox που βρίσκεται επάνω αριστερά και από το μενού που αναδύεται επιλέξτε Σελιδοδείκτες > Προβολή όλων των σελιδοδεικτών.
3
Από το παράθυρο που εμφανίζεται πατήστε το κουμπί Εισαγωγή και αντίγραφο και από το μενού που αναδύεται επιλέξτε Επαναφορά > Επιλογή αρχείου.
4
Εντοπίστε το backup αρχείο που έχετε αποθηκεύσει στο παρελθόν.

Συμβουλές

Είναι προτιμότερο να αποθηκεύσετε το αρχείο backup σε κάποιον φάκελο ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου και όχι στον ίδιο δίσκο που έχετε εγκαταστημένο το λειτουργικό σας σύστημα.
Με την διαδικασία αυτή γίνονται backup και τα bookmarks που έχετε τοποθετήσει στην εργαλειοθήκη σελιδοδεικτών του Firefox σας

Video

Pin It