Το Instagram είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα στο οποίο μπορείτε να μοιράζεστε φωτογραφίες και video με άλλους. Σε αυτό το how-to θα μάθετε πως μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό στο Instagram, είτε από την android συσκευή σας, είτε από το pc σας, καθώς και ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγγραφή, όπως να αναζητήσετε άτομα για να ακολουθείτε.


Δημιουργία νέου λογαριασμού


Δημιουργία λογαριασμού από android συσκευή

Βήματα:

1
Ανοίξτε την εφαρμογή Play store και κατεβάστε την εφαρμογή Instagram
2
Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση ανοίξτε την εφαρμογή.
3
Στην πρώτη οθόνη της εφαρμογής σας ζητάει να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό ή να συνδεθείτε με έναν υπάρχον. Για την δημιουργία νέου λογαριασμού έχετε δύο δυνατότητες:
1. αν έχετε λογαριασμό στο Facebook μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Να συνεχίσω ως [το όνομα σας].
2. να εγγραφείτε με το email σας ή τον αριθμό του κινητού σας πατώντας το κουμπί Εγγραφή με email ή αριθμό κινητού.


Στην επόμενη οθόνη πληκτρολογήστε το email σας ή το κινητό σας τηλέφωνο, το όνομα σας, ένα username και κωδικό και τέλος πατήστε το κουμπί Next. Αμέσως το Instagram θα σας στείλει ένα email επιβεβαίωσης στο email που ορίσατε ή ένα sms στο κινητό σας τηλέφωνο, ανάλογα με την επιλογή σας. Αφού πληκτρολογήσετε τον κωδικό επιβεβαίωσης, η εφαρμογή του Instagram ανοίγει.

Δημιουργία λογαριασμού από PC

Βήματα:

1
Ανοίξτε τον internet browser σας και μπείτε στην σελίδα του Instagram
2
Στην σελίδα εισόδου μπορείτε να συνδεθείτε στο Instagram με τα στοιχεία του Facebook πατώντας το link Login with Facebook. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό χρησιμοποιώντας το email σας ή τον αριθμό κινητού σας τηλεφώνου πατώντας το link Sign up.
3
Αν πατήστε το link Sign up, θα μεταβείτε στην σελίδα όπου πρέπει να πληκτρολογήσετε το email σας ή το κινητό σας τηλέφωνο, το όνομα σας, ένα username και τον κωδικό που επιθυμείτε.


Πατώντας το κουμπί Next, αμέσως το Instagram θα σας στείλει ένα email επιβεβαίωσης στο email που ορίσατε ή ένα sms στο κινητό σας τηλέφωνο, ανάλογα με την επιλογή σας. Αφού πληκτρολογήσετε τον κωδικό επιβεβαίωσης, η εφαρμογή του Instagram ανοίγει.

Διαμόρφωση των στοιχείων του προφίλ σας

Ένα απο τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι να επεξεργαστείτε το προφιλ σας. Μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία για το προφίλ σας, να αλλάξετε το όνομα σας, να προσθέσετε το link της ιστοσελίδας ή του blog σας αν έχετε, να γράψετε λίγα λόγια για το άτομό σας και άλλες παρόμοιες πληροφορίες που θα εμφανίζονται δημόσια κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται το προφίλ σας.

Μετάβαση στην οθόνη επεξεργασίας του προφίλ σας από την android συσκευή σας

Βήματα:

1
Ανοίξτε το Instagram στο κινητό ή το tablet σας
2
Μεταβείτε στην σελίδα του προφίλ σας.
3
Πατήστε το κουμπί Επεξεργασία προφίλ.
4
Στην οθόνη που ανοίγει μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία για το προφίλ σας ή να αλλάξετε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας. Όταν τελειώσετε πατήστε το γαλάζιο tick που θα βρείτε επάνω δεξιά για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
Μετάβαση στην οθόνη επεξεργασίας του προφίλ σας από το PC σας

Βήματα:

1
Ανοίξτε τον internet browser σας και μπείτε στην σελίδα του Instagram.
2
Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
3
Στην αρχική σελίδα πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας.
4
Πατήστε το κουμπί Edit profile.
5
Στην σελίδα που ανοίγει μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία για το προφίλ σας ή να αλλάξετε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας. Όταν τελειώσετε  πατήστε το κουμπί Submit που θα βρείτε στο τέλος της σελίδας για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Συγχρονισμός επαφών και εύρεση νέων ατόμων για να ακολουθήσετε στο Intagram

Εντάξει, έχετε δημιουργήσει λογαριασμό στο Instagram και διαμορφώσατε το προφίλ σας. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όμως θα πρέπει να προσθέσετε άτομα για να παρακολουθείτε κάνοντας έτσι γνωστό στους φίλους σας ότι έχετε και εσείς προφίλ στο Instagram για να μπορούν και αυτοί με την σειρά τους να ακολουθήσουν εσάς. Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να ανακαλύψετε άτομα στο Instagram.

Πως να βρείτε άτομα που γνωρίζετε από την android συσκευή σας
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και αφήστε το Instagram να αποκτήσει πρόσβαση στις επαφές που έχετε αποθηκευμένες στην συσκευής σας. Με αυτόν τον τρόπο το Instagram θα προσθέσει στην λίστα με τα άτομα που γνωρίζεται όσες επαφές έχουν λογαριασμό στο Instagram.

Βήματα:

1
Ανοίξτε το Instagram στο κινητό ή το tablet σας
2
Μεταβείτε στην σελίδα του προφίλ σας.
3
Πατήστε τις κουμπί που ανοίγει περισσότερες επιλογές, που βρίσκεται επάνω δεξιά, και από το μενού που αναδύεται πατήστε την επιλογή Ανακαλύψτε άτομα.
4
Στην οθόνη που εμφανίζει πατήστε το κουμπί Σύνδεση για να σας ανοίξει τον οδηγό με την βοήθεια του οποίου θα βρείτε άτομα για να ακολουθήσετε.
5
Στο πλαίσιο που εμφανίζεται πατήστε το κουμπί Ξεκινήστε.
6
Επιτρέψτε την εφαρμογή Instagram να έχει πρόσβαση στις επαφές πατώντας το κουμπί Να επιτρέπεται.


Τώρα θα δείτε όλες τις διαθέσιμες επαφές στην λίστα με τίτλο Νέες προτάσεις. Για να ακολουθήσετε μια επαφή, πατήστε το κουμπί Ακολουθήστε που βρίσκεται δεξιά από το όνομα της επαφής
Pin It