Η λειτουργία Ιστορικό τοποθεσίας της Google συλλέγει και αρχειοθετεί ανά ημερομηνία και ώρα τις διαδρομές που κάνετε καθημερινά όταν έχετε μαζί σας το smartphone σας. Η δραστηριότητα αυτή εμφανίζεται στο Χρονολόγιο σας στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση και από το αριστερό μενού του Google Map. Όπως μας ενημερώνει η ίδια η Google, τα δεδομένα που αποθηκεύονται στον λογαριασμό σας συμβάλλουν στην παροχή πιο εξατομικευμένων εμπειριών σε όλες τις υπηρεσίες Google. Αν όμως θέλετε να σταματήσετε το Google να συλλέγει και να αποθηκεύει στο Χρονολόγιο σας τις διαδρομές που κάνετε καθημερινά, διατηρώντας έτσι την ιδιωτικότητα σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Απενεργοποίηση Ιστορικού τοποθεσίας

Βήματα:

1
Ανοίξτε τον browser του PC σας και μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Google λογαριασμού σας https://myaccount.google.com/
2
Από το αριστερό κάθετο μενού πατήστε την επιλογή Δεδομένα και εξατομίκευση.
3
Στην ενότητα Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας, πατήστε το Ιστορικό τοποθεσίας.
4
Πατήστε επάνω στον διακόπτη ώστε να απενεργοποιήσετε τελείως το Ιστορικό τοποθεσίας για όλες τις συσκευές σας.


Σε περίπτωση που θέλετε να απενεργοποιήσετε το Ιστορικό τοποθεσίας μόνο για συγκεκριμένες συσκευές πατήστε στο drop-down Συσκευές σε αυτόν τον λογαριασμό όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε την λειτουργία αυτή για συγκεκριμένες συσκευές.

Διαγραφή των μέχρι τώρα δεδομένων του Χρονολογίου σας

Η απενεργοποίηση του Ιστορικού τοποθεσίας θα σταματήσει την Google να συλλέγει και να αρχειοθετεί στο Χρονολόγιο σας το ιστορικό των διαδρομών που κάνετε καθημερινά. Όμως τι γίνεται με τα δεδομένα που ήδη υπάρχουν στο χρονολόγιο σας για όλο εκείνο το διάστημα που είχατε ενεργοποιημένο το Ιστορικό τοποθεσίας; Αν θέλετε να διαγράψετε τα δεδομένα αυτά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
1
Ανοίξτε τον browser του PC σας και μεταβείτε στην δραστηριότητα σας στο Google https://myactivity.google.com/
2
Από το αριστερό κάθετο μενού πατήστε την επιλογή Άλλή δραστηριότητα Google.
3
Στην ενότητα Ιστορικό τοποθεσίας πατήστε το Διαχείριση δραστηριότητας.
4
Ανοίγει η σελίδα Χρονολόγιο όπου υπάρχουν αποθηκευμένες όλες οι διαδρομές και τα μέρη που έχετε επισκεφτεί. Πατήστε το μαύρο γρανάζι και από το μενού που αναδύεται πατήστε την επιλογή Διαγραφή όλου του ιστορικού τοποθεσίας.
5
Τέλος στο πλαίσιο που εμφανίζει, τσεκάρετε το Καταλαβαίνω και θέλω να διαγραφεί όλο το ιστορικό τοποθεσίας και τέλος πατήστε το κουμπί Διαγραφή Ιστορικού τοποθεσίας.
Pin It