Σε βάθος χρόνου και κατά την χρήση του υπολογιστή και του τηλεφώνου σας, πολλές φορές κάνετε εγγραφή σε διάφορες εφαρμογές ή sites με την χρήση του Google ID σας, δίνοντας σε αυτά πρόσβαση σε στοιχεία του λογαριασμού σας. Καθώς ο χρόνος περνάει, είναι συχνό το φαινόμενο να σταματάτε να χρησιμοποιείτε κάποιες απο αυτές τις εφαρμογές. Όμως η πρόσβαση των εφαρμογών σε δεδομένα του Google λογαριασμού σας παραμένει. Σε αυτό το how-to θα μάθετε πως μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στον Google λογαριασμό σας και να καταργήσετε όσες απο αυτές δεν χρησιμοποιείτε πια.

Βήματα:

1
Μεταβείτε στην διαχείριση του Google λογαριασμού σας https://myaccount.google.com.
2
Από το αριστερό κάθετο μενού επιλέξτε Ασφάλεια.
3
Στην ενότητα Εφαρμογές τρίτων μερών με πρόσβαση στον λογαριασμό πατήστε το link Διαχείριση πρόσβασης τρίτων μερών.
4
Στην σελίδα που εμφανίζεται θα βρείτε την λίστα των εφαρμογών που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας και σε ποια ακριβώς στοιχεία του λογαριασμού σας. Πατήστε επάνω στην εφαρμογή που θέλετε να καταργήσετε την πρόσβαση της στον Google λογαριασμό σας.
5
Πατώντας επάνω στην εφαρμογή ανοίγει ένα πλαίσιο με περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση της εφαρμογής στον λογαριασμό σας. Πατήστε το κουμπί ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.

Χαμηλότερα στην ίδια σελίδα και στην ενότητα Σύνδεση με το Google, θα βρείτε την λίστα των εφαρμογών ή των sites στα οποία έχετε εγγραφεί χρησιμοποιώντας το Google ID σας.

Όπως σας ενημερώνει το Google, οι εφαρμογές αυτές μπορούν να δουν το όνομα, την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την εικόνα προφίλ σας.

Αν υπάρχει κάποιο site ή εφαρμογή που δεν χρησιμοποιείτε πια, καλό είναι να καταργήσετε την πρόσβαση της στον λογαριασμό σας, πατώντας επάνω στο όνομα της και έπειτα το κουμπί ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.
Pin It