Είναι γνωστό πια σε όλους ότι τα phishing emails που φθάνουν στο inbox μας έρχονται από email λογαριασμούς που μοιάζουν με εταιρίες και υπηρεσίες που εμπιστευόμαστε, όπως τράπεζες, Facebook, Twitter κτλ. και σκοπό έχουν να αντλήσουν από εμάς τους ίδιους ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία – κυρίως usernames και passwords - με σκοπό να μας βλάψουν.

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τα phishing emails γιατί στέλνονται από domains που μοιάζουν πολύ με τα κανονικά. Για παράδειγμα το Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μοιάζει να ανήκει στο nbg.gr που είναι το επίσημο domain της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, μόνο που δεν είναι έτσι. Ή το Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. φαίνεται να σας το στέλνει το Facebook, αλλά ούτε αυτό είναι έτσι.

Το Facebook μας διευκολύνει να ελέγξουμε αν όντως ένα email που έφτασε στο inbox μας, το έχει στείλει αυτό. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή, αρκεί να ξέρεις που να κοιτάξεις. Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα και δες όλα τα έγκυρα email που σου έχει στέλνει το Facebook.

Video:

Pin It