Δείτε πως μπορείτε να κατεβάσετε και να διατηρήσετε σε αρχεία τα δεδομένα του λογαριασμού σας στο Facebook όπως τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας, τις δημοσιεύσεις σας, τα μηνύματα σας κτλ. Η διατήρηση ενός αντιγράφου του λογαριασμού σας είναι απαραίτητη ειδικά αν ποτέ αποφασίσετε να προχωρήσετε στην πλήρη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook και θέλετε να κρατήσετε τα δεδομένα σας.

Βήματα:

1
Ανοίξτε την εφαρμογή του Facebook στο κινητό ή tablet σας
2
Πατήστε το κουμπί με τις τρεις γραμμές που εμφανίζεται επάνω δεξιά.
3
Στο μενού που εμφανίζεται πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις και απόρρητο (Settings and Privacy) που θα βρείτε χαμηλά στην λίστα.
4
Πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις (Settings).
5
Πιο χαμηλά στην οθόνη θα βρείτε την επιλογή Κατεβάστε τις πληροφορίες σας (Download your information) η οποία βρίσκεται στην ομάδα επιλογών με τίτλο Οι πληροφορίες σας στο Facebook (Your Facebook information).
6
Στην σελίδα που ανοίγει μπορείτε να επιλέξετε τα στοιχεία εκείνα του λογαριασμού σας που θέλετε να γίνουν backup όπως δημοσιεύσεις, φωτογραφίες και βίντεο, σχόλια, "μου αρέσει" και αντιδράσεις, φίλοι, ιστορίες, άτομα που ακολουθείτε και φίλοι, μηνύματα, ομάδες, εκδηλώσεις, πληροφορίες προφίλ, σελίδες κτλ. Αν θέλετε ένα πλήρη αντίγραφο του λογαριασμού σας τότε αφήστε όλα τα στοιχεία επιλεγμένα.
7
Στο τέλος της ίδιας σελίδας μπορείτε να ορίσετε χρονικό διάστημα των δεδομένων που θέλετε να γίνουν backup, την μορφή που θα έχει το αρχείο (HTML ή JSON) και την ποιότητα που θα έχουν τα αρχεία μέσων όπως τα βίντεο (υψηλή, μεσαία, χαμηλή).
8
Τέλος πατήστε το κουμπί Δημιουργία αρχείου.
9
Όταν το αρχείο είναι έτοιμο, το Facebook θα σας ειδοποιήσει με email. Όταν λάβετε την ειδοποίηση επαναλάβετε τα βήματα 1-5 ώστε να μεταβείτε στην οθόνη του Facebook με τίτλο "Κατεβάστε τις πληροφορίες σας". Εκεί, στο tab Διαθέσιμα αντίγραφα θα βρείτε το αρχείο το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε στην συσκευή σας.Το αρχείο είναι σε μορφή zip ενώ τα περιεχόμενα του είναι οργανωμένα σε φακέλους :Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο αυτό και από τον υπολογιστή σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Κατεβάστε το αρχείο αντιγράφου στον υπολογιστή σας

Βήματα:

1
Ανοίξτε τον internet browser σας στον υπολογιστή και μπείτε στο Facebook.
2
Πατήστε το κάτω βελάκι για να ανοίξει το κύριο μενού και πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις.
3
Από το αριστερό μενού πατήστε Οι πληροφορίες σας στο Facebook.
4
Έπειτα πατήστε επάνω στην επιλογή Κατεβάστε τις πληροφορίες σας.
5
Πατήστε στο tab Διαθέσιμα αντίγραφα.
6
Πατήστε το κουμπί Λήψη για να αποθηκεύσετε το αρχείο zip στον υπολογιστή σας. Μπορεί να σας ζητήσει να πληκτρολογήσετε τον κωδικό του λογαριασμού σας.
Pin It