Προσβασιμότητα

download category Λύσεις και συμβουλές που βοηθούν άτομα με αναπηρία να αξιοποιούν τις λειτουργίες της προσβασιμότητας (accessibility) σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα, websites και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Το Gmail έχει αρκετές συντομεύσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν όσοι χρήστες βασίζονται στο πληκτρολόγιο για την πλοήγηση τους σε αυτό. Σε αυτό το how-to θα ανακαλύψτε τον τρόπο που μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Gmail μόνο με το πληκτρολόγιο σας.

Τα άτομα με περιορισμό στην κίνηση των χεριών τους, οι οποίοι δυσκολεύονται στην πλοήγηση με την χρήση του ποντικού, μπορούν να πλοηγούνται στο Twitter χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο τους. Διαβάστε αυτό το how-to και μάθετε πως μπορείτε να πλοηγηθείτε στο Twitter και να εκτελείτε διάφορες ενέργειες μέσα σε αυτό μόνο με την χρήση πλήκτρων του keyboard σας.

Το Facebook έχει συντομεύσεις για όσους βασίζονται στο πληκτρολόγιό τους για την πλοήγηση μέσα σε αυτό. Μάθετε σε αυτό το how-to πως να γράψετε μια δημοσίευση, πως να κάνετε like, πως να σχολιάζετε μια δημοσίευση, πως να βλέπετε τις ειδοποιήσεις σας, πως να ανοίξετε την σελίδα με τις ρυθμίσεις και άλλα τέτοια χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο σας.