Το πρόγραμμα EasyTax δημιουργήθηκε από την Data Communication και προσφέρεται δωρεάν

Όνομα εφαρμογής: EasyTax
Τύπος εφαρμογής: εφαρμογή που τρέχει στον υπολογιστή σας. Δεν χρειάζεται να είστε συνδεμένοι στο Internet για να την χρησιμοποιήσετε
Ιστοσελίδα εφαρμογής: http://www.datacomm.gr

Εγγραφή στην εφαρμογή
Δεν απαιτείται καμία διαδικασία εγγραφής. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο για download από το site της Data Communication από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2010, όπως ακριβώς αναφέρει η ιστοσελίδα.

Εγκατάσταση της εφαρμογής στον υπολογιστή σας
Η εγκατάσταση της εφαρμογής ολοκληρώνεται εύκολα χωρίς να απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιο βήμα. Το κλασικό δηλαδή, επόμενο – επόμενο – επόμενο – τέλος.

Διαδικασία εισαγωγής νέας απόδειξης
Για να αρχίσετε την καταχώρηση αποδείξεων θα πρέπει να δημιουργήσετε φάκελο στον οποίον μέσα θα περιέχονται οι αποδείξεις. Προσωπικά ονόμασα τον φάκελο 2010 όπως δηλαδή η τρέχουσα χρονιά. Άλλος ίσως βρει χρήσιμο να δημιουργεί ξεχωριστούς φακέλους για κάθε μήνα: Ιανουάριος 2010, Φεβρουάριος 2010 κ.ο.κ. Άλλος ίσως σκεφτεί κάποιον άλλον τρόπο ταξινόμησης των αποδείξεων. Προσοχή όμως, η εξαγωγή των αποδείξεων γίνεται ανά φάκελο. Έτσι συνιστώ να δημιουργείτε έναν φάκελο στον οποίον θα βάζετε όλες τις αποδείξεις της χρονιάς

Τα στοιχεία που ζητάει για μια απόδειξη είναι:
    - ημερομηνία
    - αρ. απόδειξης
    - ποσό
    - ΑΦΜ
    - επωνυμία εταιρίας
    - διεύθυνση
    - κατηγορία δαπάνης

Η εφαρμογή περιέχει αρκετές από τις βασικές κατηγορίες δαπανών, όπως αυτοκίνητο, φάρμακα, ενοίκιο, super market κτλ, έχετε όμως και την δυνατότητα να προσθέτετε δικές σας κατηγορίες προσαρμόζοντας έτσι την εφαρμογή στα δικά σας δεδομένα.

Το πεδίο ΑΦΜ έχει την λειτουργία Auto complete. Έτσι όταν αρχίζετε να πληκτρολογείτε τα πρώτα νούμερα του ΑΦΜ μιας επιχείρησης, εμφανίζει μια λίστα από την οποία μπορείτε να επιλέξετε την επιχείρηση

Εμφάνιση αποδείξεων
Για να εμφανίσετε στην οθόνη σας τα στοιχεία των αποδείξεων που έχετε καταχωρήσει, αρκεί να ανοίξετε τον αντίστοιχο φάκελο στον οποίον έχουν καταχωρηθεί. Τα στοιχεία εμφανίζονται μέσα σε πίνακα και χαμηλά στην οθόνη της εφαρμογής, εμφανίζετε το συνολικό ποσό των αποδείξεων για τον φάκελο αυτόν.

Εξαγωγή αποδείξεων
Τα στοιχεία των αποδείξεων ενός φακέλου μπορούν να εκτυπωθούν, αλλά και να εξαχθούν σε αρχείο excel ή σε αρχείο pdf. Επίσης υπάρχει η πολύ σημαντική δυνατότητα της εισαγωγής δεδομένων από αρχείο excel, έτσι ώστε αν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε μια οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή για τις αποδείξεις σας και θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείται το EasyTax, μπορείτε να εξάγετε σε excel τα στοιχεία των αποδείξεων της πρώτης εφαρμογής και πολύ απλά να τα εισάγετε στο EasyTax.

Άλλες Δυνατότητες
Μπορείτε να έχετε μια οπτική άποψη των ποσών των αποδείξεων σας με χρήση γραφημάτων. Τα γραφήματα μπορούν να εμφανίσουν δεδομένα είτε ανά κατηγορία δαπάνης, είτε ανά φάκελο.

Μια άλλη σημαντική δυνατότητα είναι αυτής της Ενημέρωσης για νέες εκδόσεις της εφαρμογής (live update). Με αυτό τον τρόπο έχετε πάντα την πιο ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής EasyTax

Το περιβάλλον της εφαρμογής
Είναι ένα πολύ χρηστικό περιβάλλον, με ένα οριζόντιο μενού με μεγάλα κουμπιά με το κάθε ένα από αυτά να έχει επεξήγηση για το τι ακριβώς κάνει. Οτιδήποτε ανοίγετε, είτε αυτό είναι φάκελος, είτε είναι γράφημα, αυτό ανοίγει σε διαφορετικό tab έχοντας την δυνατότητα να πλοηγηθείτε σε όλα τα ανοιχτά tabs.

Οι δημιουργοί του EasyTax ισχυρίζονται ότι παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις από το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ενημερώνουν το πρόγραμμα με τυχόν προσαρμογές, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες με διαδικασία live update.

Screenshots
Pin It