Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter

twitter-logoΚυβερνήσεις ανά τον κόσμο, ζητούν στοιχεία χρηστών από υπηρεσίες όπως η Google και το Twitter, όταν βρίσκονται στη διαδικασία ερευνών διαφόρων υποθέσεων. Το Twitter έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη έκθεση "διαφάνειας", στα πλαίσια της πρακτικής που εφαρμόζει και η Google.

Στην έκθεση αυτή, όπου υπάρχουν στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2012, καταγράφονται ο αριθμός των αιτημάτων ανά χώρα, καθώς και το ποσοστό που αυτά τα αιτήματα εξυπηρετήθηκαν. Τα αιτήματα αυτά, αφορούν σε πληροφορίες λογαριασμών χρηστών, για τους οποίους γίνονται έρευνες στα πλαίσια εγκληματικών πράξεων.

Στην πρώτη θέση, όπως πιθανώς αναμενόταν, βρίσκονται οι ΗΠΑ, με 679 αιτήσεις, όπου το 75% από αυτές εξυπηρετήθηκαν, έστω και εν μέρει. Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται η Ιαπωνία, με 98 αιτήσεις και 20% εξυπηρέτηση, ενώ στην τρίτη θέση, βρίσκονται ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο, που υπέβαλαν από 11 σχετικά αιτήματα.

Όλες οι υπόλοιπες χώρες στη λίστα των 23 που δημοσιεύεται, υπέβαλαν λιγότερα από 10 αιτήματα και μεταξύ αυτών, είναι και η Ελλάδα.

Πηγή: e-pcmag.gr
Pin It