Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".

"Άθλιες οι συνθήκες εργασίας""Η έρευνα που αφορά δέκα εργοστάσια στην Κίνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλυσίδα παραγωγής της Apple χαρακτηρίζεται από συνθήκες επιβλαβείς για την υγεία και πολύωρη εργασία που δεν αμείβεται επαρκώς", σημειώνει η οργάνωση.

Η έκθεση συντάχθηκε με βάση ατομικές συνεντεύξεις με υπαλλήλους, τις απαντήσεις που έδωσαν ορισμένοι στα ερωτηματολόγια που τους δόθηκαν αλλά και την αυτοψία που πραγματοποίησαν μυστικά μέλη της οργάνωσης που επισκέφθηκαν τους χώρους εργασίας.

Τον περασμένο Μάρτιο μια άλλη αμερικανική οργάνωση, η Fair Labor Association (FLA) είχε δώσει στη δημοσιότητα τη δική της έκθεση --στην οποία επίσης κατήγγειλε την πολύωρη απασχόληση των εργαζομένων-- αφού επισκέφθηκε τρεις υπεργολάβους της Apple στην Κίνα, με την έγκριση της εταιρείας. Μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της έκθεσης η ταϊβανέζικη Foxconn, ο κυριότερος κατασκευαστής προϊόντων Apple, είχε υποσχεθεί ότι θα συμμορφωθεί με την κινεζική νομοθεσία. Στα εργοστάσιά της στη νότια Κίνα είχαν σημειωθεί πολλές αυτοκτονίες, το 2010 και το 2011, ενώ οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις.

Ωστόσο η China Labor Watch διαπίστωσε ότι "οι παραβιάσεις του εργατικού δικαίου στην Foxconn παρατηρούνται σχεδόν σε όλα τα άλλα εργοστάσια που δουλεύουν για την Apple και, σε πολλές περιπτώσεις, είναι χειρότερες σε σχέση με εκείνες της Foxconn". Συχνά οι εργαζόμενοι δουλεύουν μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο, εκτίθενται σε τοξικές ουσίες και τραυματίζονται κατά το χειρισμό των μηχανημάτων.

Ο διευθυντής της οργάνωσης, Λι Τσιανγκ, σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ, του ζητάει να ενεργήσει χωρίς καθυστέρηση για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει. "Οι υποσχέσεις αυτές ήταν ειλικρινείς ή επρόκειτο απλά για μια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων;" διερωτάται η οργάνωση.

Πηγή: enikos.gr
Pin It