Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube

Ξεκινά το νέο σύστημα διαδικτυακών διευθύνσεων IPv6Όμως οι χρήστες ουσιαστικά δεν αναμένεται να καταλάβουν κάποια διαφορά στη χρήση του Ίντερνετ από τον υπολογιστή τους, αν και σε μερικές περιπτώσεις ίσως αντιληφθούν κάποια αλλαγή στην ταχύτητα σύνδεσης. Όταν όμως μετά από λίγα χρόνια, θα λειτουργεί μόνο το IPv6, τότε τα παλαιότερα δίκτυα και συσκευές ίσως εμφανίσουν προβλήματα.

Το προηγούμενο σύστημα IPv4 είχε αρχίσει να ξεμένει ανησυχητικά από διευθύνσεις, ιδίως μετά την εμφάνιση στην παγκόσμια αγορά μίας πληθώρας νέων κινητών συσκευών (έξυπνα κινητά, ταμπλέτες κ.α.). Καθώς θα επεκτείνεται σταδιακά η χρήση του νέου συστήματος IPv6 (Internet Protocol version 6), θα αντικαταστήσει πλήρως το προηγούμενο πρωτόκολλο, που είχε δημιουργηθεί τις πρώτες μέρες του παγκόσμιου διαδικτύου και επέτρεπε την παροχή μόνο 4 δισεκατομμυρίων διαδικτυακών διευθύνσεων.

Κάθε συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο, χρειάζεται τη δική της διεύθυνση (ΙΡ). Έτσι το ίδιο άτομο, εφόσον συχνά έχει περισσότερες από μία συσκευές συνδεμένες στο Ίντερνετ, χρειάζεται τις αντίστοιχες διευθύνσεις. Από την άλλη, μία και μόνο εταιρία, που έχει πολλές συσκευές, χρειάζεται πολύ περισσότερες διευθύνσεις.

Η εταιρία δικτύων Cisco εκτιμά ότι έως το 2016 περίπου 18,9 δισεκατομμύρια συσκευές θα συνδέονται στο παγκόσμιο διαδίκτυο. Το νέο σύστημα IPv6 που «χωράει» πλέον πολλά τρισεκατομμύρια διευθύνσεων, λύνει οριστικά το πρόβλημα.

Πηγή: kathimerini.gr
Pin It