Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης

interpol-site-for-kidsΕκπαιδευτική ιστοσελίδα, με στόχο τους νέους χρήστες του Διαδικτύου εγκαινίασε η διεθνής αστυνομική υπηρεσία Interpol, που επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τη νεολαία σχετικά με τους κινδύνους και τις εγκληματικές συμπεριφορές που ελλοχεύουν στο Ιντερνετ, αλλά και για να προσφέρει συμβουλές προστασίας των παιδιών από τους κινδύνους αυτούς.

«Κάθε ημέρα, η Interpol συνεργάζεται με αστυνομικές δυνάμεις από όλο τον κόσμο, για την καταπολέμηση κάθε τύπου εγκληματικότητας. Διαπιστώσαμε ότι το έγκλημα μέσω του Διαδικτύου εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, απειλώντας κατά κύριο λόγο τους νέους», λέει o Ροράιμα Αντριάνι, υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας, που ηγήθηκε της προσπάθειας στην έδρα της Interpol στη Λιόν τη Γαλλίας.

Η νέα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να ενημερώσει τους εφήβους για την αστυνομική οργάνωση, στην οποία μετέχουν 190 χώρες του κόσμου. Σημείο κεντρικού ενδιαφέροντος της ιστοσελίδας είναι το παιχνίδι «Πράκτορας Τζούνιορ της Interpol: Η Υπόθεση του Μαύρου Τατουάζ», στο οποίο οι νεαροί παίκτες θα υιοθετούν την ταυτότητα πράκτορα της Interpol. Ο ψηφιακός πράκτορας θα ταξιδεύει σε διάφορα σημεία του κόσμου, συλλέγοντας αποδεικτικά στοιχεία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τις τοπικές αστυνομικές Αρχές στον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών διεθνούς εγκληματικής συμμορίας λαθρεμπόρων.

Η ιστοσελίδα, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην αγγλική γλώσσα, θα μεταφραστεί σύντομα στα αραβικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά, ενώ η διεύθυνσή της είναι: www.interpol.int/studentzone

Πηγή: kathimerini.gr
Pin It