Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.

Ασαφή τα πρώτα συμπεράσματα για το TimelineΤην ίδια στιγμή, αντίστοιχη έρευνα του EdgeRank Checker ανέφερε πτώση στο engagement για την ιδια περίοδο ανεξάρτητα από το αν μια σελίδα είχε κάνει τη μετάβαση στο Timeline ή όχι.

Μια τρίτη μελέτη της Wildfire Interactive αναφέρει διψήφια αύξηση στο People Talking About This, τα Likes και Σχόλια ανά post. Εξαίρεση αποτελούν σελίδες με πάνω από 10 εκατομμύρια μέλη οι οποίες είδαν πτώση.

Τι συμπέρασμα μπορούμε λοιπόν να βγάλουμε από τα πιο πάνω; Καταρχάς θα θεωρούσα ως πιο αξιόπιστη την έρευνα του EdgeRank Checker καθώς έχει πολύ μεγαλύτερο δείγμα (3.500 σελίδες). Οι άλλες δύο εξέτασαν μόνο 14 και 45 σελίδες αντίστοιχα.

Επιπλέον η έρευνα του Simply Measured εκτός από το πολύ μικρό της δείγμα, αφορά όπως είπαμε early adopters. Οι εταιρείες αυτές λοιπόν πιθανότατα να είχαν επιπλέον δημοσιότητα από άλλα μέσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Γενικώς πάντως φαίνεται ότι ούτε στις σελίδες φαίνεται να έχει επιτυχία το Timeline. Οι χρήστες δεν το συμπαθούν και μάλλον τους μπερδεύει. Είναι σαφές άλλωστε ότι το Facebook γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο στη χρήση του γεγονός που μακροπρόθεσμα δύσκολα θα το ωφελήσει.

Βέβαια η πτώση στο engagement ίσως να μην οφείλεται μόνο στο Timeline. Το Facebook έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να είναι το δωρεάν κανάλι προβολής στα social media.

Συνεπώς το πιθανότερο είναι αυτή η πτώση να οφείλεται στην προσπάθεια του να οδηγήσει τους social media marketers στο να δαπανήσουν χρήματα προκειμένου να εμφανίζονται τα posts τους στα μέλη της σελίδας τους.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It