Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)

eu-flagΗ Ευρωπαϊκή ένωση θα προτείνει τις προσεχείς μέρες νέους αυστηρότερους κανονισμούς για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μια πολυαναμενόμενη κίνηση από τους χρήστες η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει πολλές επιπλοκές στους γίγαντες του διαδικτύου όπως η Google και η Facebook. Η Viviane Reding, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε σε ομιλία της την Κυριακή οτι η νέα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στοχεύει στην ουσιαστική προστασία των χρηστών και την παράκαμψη της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

"Μόνο εάν οι χρήστες νιώθουν οτι τα προσωπικά τους δεδομένα θα είναι ασφαλή, θα τα εμπιστευτούν σε εταιρίες [...] Οι χρήστες πρέπει να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων τους", δήλωσε η Reding στο συνέδριο Digital Life Design (DLD) που γίνεται στο Μόναχο όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογικής βιομηχανίας.

Παράλληλα η Reding έδωσε έμφαση στο γεγονός οτι πρέπει να απλοποιηθεί η προσέγγιση της Ε.Ε. σε οτι αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων λέγοντας οτι το υπάρχον σύστημα είναι εξαιρετικά δυσκίνητο και κοστοβόρο για τις επιχειρήσεις.

"Στην Ε.Ε. έχουμε πάρα πολλούς νόμους οι οποίοι ορισμένες φορές είναι και αντικρουόμενοι. Το παραπανίσιο κόστος από αυτήν την πολυνομία είναι 2.3 δις ευρώ (3 δις δολάρια) κάθε χρόνο".

Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να εκδοθεί στις 25 Ιανουαρίου αλλά θα πρέπει να εγκριθεί από τις εθνικές κυβερνήσεις και κάποιες από αυτές όπως της Γερμανίας και της Γαλλίας αναμένεται να αντισταθούν σε αυτήν την μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Βρυξέλλες.

Η όλη διαδικασία θα πάρει τουλάχιστον δύο χρόνια, πράγμα που σημαίνει οτι το νομοσχέδιο μπορεί να αλλάξει δραστικά. Οι δε διαδικτυακές εταιρίες δεν θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν πριν το 2014 ή 2015.

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί έρχονται με την μεγάλη εξάπλωση της χρήσης του Διαδικτύου. Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το LinkedIn έχουν προσελκύσει δισεκατομμύρια χρηστών ενώ παράλληλα οι επονομαζόμενες υπηρεσίες "σύννεφου" που επιτρέπουν σε επιχειρήσεις και ιδιώτες να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε απομακρυσμένους servers γίνονται ακόμα πιο κοινές.

Το ερώτημα ποιός θα έχει στην κατοχή του τέτοια δεδομένα και μέχρι ποιό σημείο και έως πότε μπορεί να τα εκμεταλλευτεί παραμένει τεράστιο, ανάμεσα σε διαδικτυακές επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και καταναλωτές.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It