Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing

Η μεγάλη επίθεση των AnonymousΗ κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε αφού ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος επτά προσώπων που συνδέονται με τον Megaupload, για τα οποία είπαν ότι κέρδισαν 175 εκατομμύρια δολάρια ενώ κόστισαν στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε εισόδημα που χάθηκε.

Ο ιδρυτής του Megaupload, Κιμ Ντότκομ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Κιμ Σμιτς, ήταν μεταξύ των τεσσάρων κατηγορουμένων που συνελήφθησαν σήμερα στη Νέα Ζηλανδία. Οι χρήστες του Megaupload μπορούσαν να φορτώνουν μουσική, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και ψηφιακά βιβλία, μεγάλο μέρος των οποίων είχαν αντιγραφεί παρανόμως, σύμφωνα με τις κατηγορίες των αμερικανικών αρχών.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποινικές υποθέσεις πνευματικής ιδιοκτησίας που έχουν εκδικαστεί ποτέ από τις ΗΠΑ και έχει απ’ ευθείας στόχο την κατάχρηση ενός ιστότοπου αποθήκευσης και διανομής περιεχομένου για τη διάπραξη και τη διευκόλυνση εγκλημάτων πνευματικής ιδιοκτησίας», ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Megaupload έχει την έδρα του στο Χονγκ Κονγκ, αλλά έχει σέρβερ στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές αρχές να έχουν δικαιοδοσία στην υπόθεση. Ο ιστότοπος είχε υποστηρίξει πως έχει περισσότερους από 150 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 50 εκατομμύρια καθημερινούς επισκέπτες.

Αυτοί που συνελήφθησαν έξω από το Όκλαντ εμφανίσθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου και θα παραμείνουν υπό κράτηση ως τη Δευτέρα, οπότε θα εξεταστεί αν θα αποφυλακιστούν με εγγύηση.

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως πρόκειται για τον Ντοτκόμ, 37 ετών, κάτοικο Νέας Ζηλανδίας και Χονγκ Κονγκ· τον συνιδρυτή και επικεφαλης τεχνικό Ματίας Όρτμαν, 40 ετών, από τη Γερμανία· τον επικεφαλής του μάρκετινγκ Φιν Μπατάτο, 38 ετών, επίσης απο τη Γερμανία· και τον επικεφαλης προγραμματιστή Μπραν φαν ντερ Κολκ, 29 ετών, από τη Ολλανδία. Οι άλλοι κατηγορούμενοι που εξακολουθούν να διαφεύγουν είναι ένας Γερμανός, ένας Σλοβάκος και ένας Εσθονός.

Οι Αρχές κατέσχεσαν περιουσιακά στοιχεία του Megaupload αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάμεσα στα οποία ήταν μια Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, άλλα αυτοκίνητα και πίνακες ζωγραφικής στη Νέα Ζηλανδία.

Στη Νέα Ζηλανδία, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία περιλάμβαναν μια Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, άλλα αυτοκίνητα και πίνακες ζωγραφικής.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It