Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας

Ο παγκόσμιος Οργανισμός Διαδικτύου (ICANN) επιτρέπει πλέον την πώληση προσαρμοσμένων καταλήξεων σε διευθύνσεις του Internet, όπως είχε ανακοινώσει το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μεγάλες εταιρείες και όσοι διαθέτουν το απαιτούμενο ποσό μπορούν να έχουν την ιστοσελίδα τους στην κατάληξη που επιθυμούν.

Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από έντονες κριτικές που δέχθηκε ο οργανισμός από βιομηχανίες και συζητήσεις σχετικά με νομικά θέματα. Ειδικότερα, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είχε αναφερθεί πριν από λίγο καιρό στον κίνδυνο κατάχρησης των ονομάτων του Internet αλλά και στις αντίστοιχες προκλήσεις για τον εντοπισμό επικίνδυνων ενεργειών.

Η δυνατότητα επιλογής προσαρμοσμένης κατάληξης domain του Internet έχει ήδη ξεκινήσει και θα λειτουργεί μέχρι τις 12 Απριλίου. Το αντίτιμο για την κατοχύρωση μιας τέτοιας διεύθυνσης αντιστοιχεί σε $185.000 δολάρια. Υπάρχει ένας αριθμός διευθύνσεων που θα δοθεί στη μειωμένη τιμή των $47.000 δολαρίων για τους οικονομικά ασθενέστερους ενδιαφερομένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την απελευθέρωση των καταλήξεων των domain ονομάτων υπάρχει η δυνατότητα κατοχύρωσης διευθύνσεων και σε μη Λατινικές γλώσσες, όπως τα Κυριλλικά, τα Κινέζικα και τα Αραβικά.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It