Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα

Απελευθερώνουν γνωστό αιγύπτιο bloggerΗ φυλάκισή του εξόργισε τους ακτιβιστές, οι οποίοι τη θεώρησαν μέρος της γενικότερης καταστολής. Οι πιέσεις να απελευθερωθεί εντάθηκαν στο Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ), το οποίο κυβερνά τη χώρα μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο κι υπόσχεται να παραδώσει την εξουσία σε έναν εκλεγμένο πρόεδρο ως τον Ιούλιο.

Ο blogger αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των στρατιωτικών ανακριτών περί «υποκίνησης βίας και δολιοφθοράς» που σχετίζονται με τις ταραχές της 9ης Οκτωβρίου, όταν πάνω από 25 άνθρωποι είχαν βρει το θάνατο. Είπε ότι ο στρατός δεν έχει δικαίωμα να τον ανακρίνει και πρόσθεσε ότι θα μιλήσει μόνον σε πολίτες ανακριτές, γεγονός που οδήγησε στην σύλληψή του.

Η υπόθεση μεταφέρθηκε, υπό την πίεση οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην γενική εισαγγελία. Απαγορεύθηκε στον Αμπντ Ελ Φάταχ να βγει από τη χώρα όσο διαρκεί η έρευνα σε βάρος του, σύμφωνα με την δικαστική πηγή.

«Το σημαντικότερο είναι ότι ο Αλάα αντιστάθηκε στην βούληση της στρατιωτικής χούντας, αρνήθηκε να ανακριθεί από στρατιωτικούς ανακριτές και αυτό δεν έγινε», τόνισε ο ακτιβιστής Αμρ Έζατ σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την απελευθέρωση του Αμπντ Ελ Φάταχ.

Ο Αμπντ Ελ Φάταχ αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος όσο διαρκεί η έρευνα για την υπόθεσή του, είπε η πηγή χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Άλλοι 27 κατηγορούμενοι για υποκίνηση βίας αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ακτιβιστές κατηγορούν το ΑΣΕΔ για την πορεία της πολιτικής μετάβασης στην Αίγυπτο και τους θανάτους δεκάδων διαδηλωτών που απαιτούν να τερματιστεί η εξουσία του στρατού.

Αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι όσοι στρατιωτικοί ενεπλάκησαν σε επεισόδια βίας και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδηλωτών θα προσαχθούν σε στρατοδικεία.

Πηγή: Nooz.gr
Pin It