Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube

Ελεύθεροι οι έλληνες κράκερς που τρέλαναν το σύστημαΜε σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 10 χιλιάδων ευρώ ο καθένας.

Στο μεταξύ, οι ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψη του συνομήλικου συνεργού τους που είναι βρετανικής καταγωγής.

Όπως έγινε γνωστό, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της τράπεζας στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, όταν κατά τη διάρκεια εσωτερικού ελέγχου στις διαδικασίες συναλλαγματικής ισοτιμίας, διαπιστώθηκε παρέμβαση στα λογισμικά υπολογιστικά συστήματα ισοτιμιών, που είχε ως επακόλουθο την οικονομική βλάβη της περιουσίας της.

Οι τρεις φοιτητές, είχαν πετύχει με πρωτότυπη μέθοδο να διεισδύσουν ηλεκτρονικά στο λογισμικό της τράπεζας, αλλάζοντας με τέτοιο τρόπο την ισοτιμία ευρώ και στερλίνες ώστε να φαίνεται ότι είχαν την ίδια τιμή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα ποσό σε ευρώ, το έκαναν λίρες Αγγλίας και αμέσως μετά το μετέτρεπαν και πάλι σε ευρώ, με την κανονική όμως τιμή, βάζοντας στην τσέπη τη διαφορά.

Με τη μέθοδο αυτή κατάφερναν να επωφελούνται από τη διαφορά της πραγματικής ισοτιμίας και σε διάστημα μιας βδομάδας κατά την οποία έκαναν συνεχείς εικονικές συναλλαγματικές πράξεις πέτυχαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 309.102,38 ευρώ, το οποίο είχαν μεταφέρει σε κοινούς ή ατομικούς λογαριασμούς τους.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, διαφόρων τραπεζών

Πηγή:
Nooz.gr
Pin It