Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα

apple-vs-motorolaΓερμανικό δικαστήριο έκανε δεκτή αγωγή της Motorola Mobility εναντίον της Apple, για καταπάτηση πατεντών της με τη λειτουργία του GPRS, φέρνοντας τα πάνω κάτω στις πωλήσεις iPhones και iPads. Σύμφωνα με το BBC, Γερμανικό περιφερειακό δικαστήριο αποδέχτηκε την αγωγή της Motorola Mobility για καταπάτηση από την Apple των εν λόγω πατεντών, με μία απόφαση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πλήρη απαγόρευση των πωλήσεων σε iPhones και iPads.

Το δικαστήριο έκρινε, πως η παραβιαζόμενη πατέντα είναι η EP (European Patent) 1010336 (B1), βασικό στοιχείο του General Packet Radio System.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης, η Apple επιχείρησε να αναγκάσει την Motorola να πληρώσει 2 δισ. ευρώ, για να εφαρμοστεί η απαγόρευση, αλλά το δικαστήριο το απέρριψε.

Παράλληλα, οι προσπάθειες της να πάρει άδεια υπό τους όρους της FRAND (fair, reasonable, and non-discriminatory), δεν είχαν αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφανθεί, πως οι ζημιές από την παραβίαση των πατεντών είναι μεγαλύτερες από την αποζημίωση αδειοδότησης.

Σημειώνεται πάντως, πως η Apple έχει επιλογή να εφεσιβάλει την απόφαση, ενώ η Motorola δήλωσε, πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για προστασία της πνευματικής της ιδιοκτησίας σε τεχνολογίες που έχει αναπτύξει στα χρόνια λειτουργίας της.

Πηγή: Nooz.gr
Pin It