Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".

Σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Πάτρας, εγκαταστάθηκε μια εντυπωσιακή διαδραστική βιτρίνα η οποία επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν και να ξεφυλίσουν τα βιβλία που εκτίθενται. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου στην Ελλάδα - από τον Πέτρο Βρέλλη, ταλαντούχο Έλληνα ηλεκτρολόγο μηχανικό αλλά και καλλιτέχνη, υπεύθυνο του τμήματος διαδραστικότητας της ελληνικής εκδοτικής εταιρείας ''anima libri-αχαϊκές εκδόσεις'', και καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να συνδυάσει την χρηστικότητα με ένα άρτιο εικαστικό αποτέλεσμα.

Να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται για μια εφαρμογή touch screen. Η εικόνα προβάλλεται μέσω projector στο τζάμι της βιτρίνας και μέσω ειδικά για την περίπτωση ανεπτυγμένου software, γίνεται ανίχνευση της κίνησης των κινήσεων των χεριών του χρήστη. Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που καθιστούν την συγκεκριμένη εγκατάσταση οικονομικά συμφέρουσα μιας και ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι απλά ένας projector, μια συσκευή ανίχνευσης κίνησης (χαμηλού κόστους) και ένας υπολογιστής.

Όσοι γνωρίζουν τις εφαρμογές που κυκλοφορούν παγκοσμίως στον χώρο της διαδραστικότητας και των εμπορικών της εφαρμογών μπορούν εύκολα να αντιληφθούν ότι πρόκειται για μια καινοτόμο σύλληψη και υλοποίηση, μιας και είναι - τουλάχιστον στην Ελλάδα - η πρώτη φορά που το κοινό μπορεί να απολαύσει ένα πραγματικό έργο τέχνης σε μια βιτρίνα.

Αν συνυπολογίσουμε ότι όλο αυτό έχει δημιουργηθεί από έναν Γιαννιώτη καλλιτέχνη και μηχανικό και παρουσιάζεται από μια Πατρινή εκδοτική επιχείρηση, νομίζω ότι μπορούμε να αντιληφθούμε πως η καινοτομία και οι πρωτοποριακές ιδέες αλλά και η ικανότητα στην υλοποίηση δεν έχουν μεταναστεύσει ακόμα από την χώρα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε!Πηγή: insomnia.gr
Pin It