Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα

facebook-profil-click-meterΤα προφίλ σας σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα επισκέπτονται κάθε μέρα φίλοι σας, γνωστοί σας, συνάδελφοί σας ακόμα και άνθρωποι … που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ στη ζωή σας.Αν είχατε την απορία τι κοιτούν αυτοί οι άνθρωποι στο προφίλ σας τότε το EyeTrackShop έκανε μια μικρή έρευνα με σκοπό να σας δώσει απαντήσεις.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν κάμερες 30 συμμετεχόντων, οι οποίες κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών τους όταν αυτοί επισκέπτονταν διάφορα προφίλ σε Facebook, Google+, LinkedIn, Flickr, YouTube και σε διάφορα άλλα κοινωνικά δίκτυα μέσα στο διάστημα των πρώτων 10 δευτερολέπτων.

Παρόλο που το δείγμα είναι μικρό (30 άτομα) στα αποτελέσματα της έρευνας περιλαμβάνονται κάποιες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.

Η φωτογραφία του προφίλ (profile picture) είναι το πρώτο στοιχείο που «τραβάει» τους επισκέπτες στο Klout, στο Facebook και στο StumbleUpon.

Στο LinkedIn το πεδίο όπου αναγράφεται η δουλειά συγκεντρώνει την προσοχή των αναγνωστών περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο στο προφίλ (ακόμα και από την profile picture).

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε διάφορα προφίλ κοινωνικών δικτύων έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στους φίλους του κάθε χρήστη που είχαν επισκεφτεί. Κοιτούσαν, δηλαδή, τα εικονίδια με αυτούς που συνδέεται ο συγκεκριμένος χρήσης.

Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας (κάποια από αυτά είναι στις φωτογραφίες) διαπιστώθηκε πως όσα στοιχεία βρίσκονται στο τέλος της σελίδας του προφίλ είναι αυτά για τα οποία οι επισκέπτες αδιαφορούν. Οπότε αν θέλετε… να προσέξουν κάτι, μπορείτε να το βάλετε πάνω – πάνω.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It