Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο

facebook iconΤο Facebook μαζί με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ανακοίνωσαν ένα διακανονισμό που αφορά τη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη σχετικά με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζει η διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στους χρήστες της. Συγκεκριμένα το Facebook θα βρίσκεται επί εποπτεία για το συγκεκριμένο θέμα κάθε δύο χρόνια, για τα επόμενα 20 έτη. Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η ΟΕΕ ανακάλυψε ότι το Facebook έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του προς τους χρήστες σχετικά με ποια δεδομένα τους μοιράζονται μαζί με τρίτους.

Εκτός από την παραπάνω συμφωνία, το Facebook δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβει προσωπικό με ειδίκευση σε θέματα ιδιωτικότητας για τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του. Επίσης από εδώ και στο εξής η υπηρεσία θα πρέπει να λαμβάνει τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών της πριν πραγματοποιήσει οποιαδήποτε αλλαγή στις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας. Επιπλέον, τα δεδομένα των χρηστών που καταργούν τον λογαριασμό τους δε θα είναι προσβάσιμα μετά το πέρας 30 ημερών και γενικότερα, το Facebook είναι υποχρεωμένο να λέει πάντα την αλήθεια σχετικά με το διαμοιρασμό των δεδομένων.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, με τον δημιουργό του Mark Zuckerberg να δεσμεύεται ότι η ιστοσελίδα θα γίνει πρωτοπόρα σε θέματα διαφάνειας και διαχείρισης των επιλογών ιδιωτικότητας.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It