Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".

google logoΑπό τον Ιανουάριο του 2011, η Google άρχισε να φιλτράρει όρους που σχετίζονται με την πειρατεία λογισμικού από τις υπηρεσίες "Autocomplete" και "Instant". Οι χρήστες που αναζητούν όρους όπως "torrent", "BitTorrent" και "Rapidshare" θα παρατηρήσουν ότι δεν εμφανίζονται προτάσεις και αποτελέσματα για τους συγκεκριμένους όρους πριν πληκτρολογήσουν την πλήρη λέξη. Κατά συνέπεια, υπάρχει σημαντική μείωση στις αναζητήσεις για τους όρους αυτούς.

Αρχικά μόνο λίγοι όροι που σχετίζονται με την πειρατεία είχαν λογοκριθεί αλλά σε μια πρόσφατη ενημέρωση της μαύρης λίστας της Google προστέθηκαν σχεδόν όλες οι μεγάλες ιστοσελίδες ανταλλαγής αρχείων. Έτσι, αναζητήσεις που αφορούν ιστοσελίδες torrent όπως "ThePirateBay", "The Pirate Bay", "isohunt," "torrentreactor", "btjunkie" ή ιστοσελίδες ανταλλαγής αρχείων όπως "4shared", "filesonic", "fileserve" και πολλές άλλες, θα εξαιρούνται πλέον από την "Αυτόματη συμπλήρωση" και το "Instant". Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλήρης διεύθυνση (URL) του ThePirateBay εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις.

Παρ' ότι η Google δεν λογοκρίνει το περιεχόμενο των συγκεκριμένων ιστοσελίδων, παρατηρείται αξιοσημείωτη πτώση στις εν λόγω αναζητήσεις.

Η Google από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι αυτή η μαύρη λίστα βοηθάει στην μείωση της διαδικτυακής πειρατείας:

«Καθώς δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή για τις παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, το μέτρο αυτό είναι ένα από τα πολλά που έχουμε εφαρμόσει ώστε να περιορίσουμε τις εν λόγω παραβιάσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο TorrentFreak.

Ο ιδιοκτήτης του IsoHunt, Gary Fung, δήλωσε ότι η Google βαδίζει σε επικίνδυνο μονοπάτι ενώ σύμφωνα με εμπιστευτική πηγή του TorrentFreak μέσα από το The Pirate Bay, αναρωτιέται εάν είναι τυχαία η εφαρμογή της εν λόγω λογοκρισίας την ίδια στιγμή που η Google κυκλοφόρησε το Google Music.

Πηγή: adslgr.com
Pin It