Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά

Τα Μετέωρα γίνονται ψηφιακάΣκοπός της πρότασης όσον αφορά τα Μετέωρα, είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και των σύγχρονων υπηρεσιών ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) ειδικότερα, αποτυπώνοντας, ψηφιοποιώντας, τεκμηριώνοντας και προβάλλοντας στο ευρύ κοινό τον πλούτο των Μετεώρων.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται, όπως σημειώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η καθολική παρουσίαση και περιήγηση στον κόσμο των Μετεώρων και η δυνατότητα "ολοκληρωμένης ξενάγησης", ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες σχετίζονται με τη μεγάλη έκταση και τα θέματα προσβασιμότητας λόγω της γεωμορφολογικής ιδιομορφίας και του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής (ιδιαιτέρα για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία -ΑΜΕΑ).

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από εργαλεία που θα παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες παρουσίασης και εικονικής ξενάγησης και που θα λειτουργούν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις σημερινές μορφές φυσικής ξενάγησης.

Όσον αφορά στην ψηφιακή εκδοχή, του μυθολογικού πάρκου του Ολύμπου, η πρόταση που θα καταθέσει προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, αφορά στη δημιουργία ενός πλανητάριου, σε χώρο που έχει ήδη ανευρεθεί για το σκοπό αυτό στην Ελασσόνα, και το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τους επισκέπτες για την μυθική ιστορία του ιστορικού βουνού μέσω εικονικών πλατφόρμων που θα δημιουργηθούν, κάνοντας συγχρόνως επεξήγηση των μύθων που συνοδεύουν το βουνό.

Να ξεναγεί επίσης τους επισκέπτες κάνοντας μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον ορεινό όγκο ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες σχετίζονται με τη μεγάλη έκταση και τα θέματα προσβασιμότητας λόγω της γεωμορφολογικής ιδιομορφίας και του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής, ιδιαιτέρα  για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία η ειδικές δεξιότητες. Να προβάλει τέλος στους επισκέπτες τα πολιτιστικά, θρησκευτικά , περιβαλλοντικά μνημεία με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προσβασιμότητας, εστίασης, φιλοξενίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, οι προτάσεις αυτές έχουν στόχο την περεταίρω προσέλκυση τουριστών, ενώ όσον αφορά στην ψηφιακή εκδοχή, του μυθολογικού πάρκου του Ολύμπου αυτό αναμένεται να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και των μαθητών.

Πηγή: Nooz.gr
Pin It