Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.

H Adobe παραδέχεται ότι το Flash Player για φορητές συσκευές αποτελεί πλέον παρελθόν - Το μέλλον ανήκει στο HTML5


«Η απόφαση να σταματήσει η ανάπτυξη του πρόσθετου Flash Player για τους φυλλομετρητές φορητών συσκευών είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής αλλαγής στην Adobe. Έτσι πλέον επικεντρωνόμαστε στο HTLM5, καθώς και στο Adobe Creative Cloud και τις υπηρεσίες που παρέχει», γράφει ο Chambers.

Ο Chambers επαναλαμβάνει τους πέντε κύριους λόγους για τους οποίους η Adobe αποφάσισε ότι οι πόροι της θα ήταν καλύτερο να δαπανηθούν αλλού:

  • Το Flash δεν πρόκειται να κερδίσει τεράστια παρουσία στις φορητές συσκευές λόγω του γεγονότος ότι η Apple αρνήθηκε αποφασιστικά να υιοθετήσει την τεχνολογία στο iPhone και iPad: «Ότι και να κάναμε, το Flash Player δεν πρόκειται να γίνει διαθέσιμο στο iOS της Apple στο εγγύς μέλλον», είπε.
  • Το HTML5 έχει μεγάλη παρουσία: «Στις φορητές συσκευές, το HTML5 προσφέρει ίδιο επίπεδο παρουσίας όσο το Flash στο desktop», συμπληρώνει.
  • Οι χρήστες δεν καταναλώνουν το περιεχόμενο στο κινητό με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν στο dektop. Διαφορές σε μεγέθη οθονών, latency από τα ασύρματα δίκτυα και παρουσία των app stores, καθιστούν το Flash μικρότερης σημασίας στις φορητές συσκευές.
  • Η ανάπτυξη επεκτάσεων για φυλλομετρητές φορητών συσκευών είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό και δύσκολο μοντέλο από ότι στο desktop. Απαιτεί περισσότερες συνεργασίες με προγραμματιστές λειτουργικών συστημάτων και κατασκευαστές hardware: «Η ανάπτυξη του Flash στις φορητές συσκευές απαιτεί πολύ περισσότερους πόρους από ότι αναμέναμε», παραδέχτηκε ο Chambers.
  • Η Adobe ήθελε περισσότερους πόρους για το HTML5, κάτι που επέτρεψε η εν λόγω εγκατάλειψη του Flash.

Τέλος, ο Chambers προσπαθεί να πείσει τον αναγνώστη και τους προγραμματιστές ότι η Adobe έχει επιτύχει «μια μακροχρόνια δέσμευση για το Flash Player στους επιτραπέζιους υπολογιστές» και επικεντρώνεται στην δυνατότητα που δίνει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές για φορητές συσκευές μέσω της πλατφόρμας Adobe AIR.

Πηγή: adslgr.com
Pin It