Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης

Πυρ και μανία δικηγόρος της Google κατά των πατεντών και της MicrosoftΣτη συνέντευξη του ο Porter αναφέρει και τη Microsoft τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνικές νομικών πιέσεων για να αποκτήσει έσοδα σε αγορές που ουσιαστικά έχουν χαθεί για εκείνη. “Είναι μια τακτική που η Microsoft έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα έκανε με το Linux πριν από μερικά χρόνια. Όταν τα προϊόντα της σταματούν να έχουν την ίδια επιτυχία στην αγορά, όταν περιθοροιοποιούνται, χρησιμοποιεί μια ευρεία γκάμα πατεντών που έχει στο χαρτοφυλάκιό της έτσι ώστε να φανεί ανταγωνιστική, όπως τελευταία με τη στάση της έναντι στο Android”.

Όταν ρωτήθηκε τι είδους λογισμικο θα έπρεπε να υπόκειται σε πατέντες, ο Porter απέφυγε να απαντήσει ευθέως και απάντησε ότι πολλές πατέντες γράφονται υπερβολικά αόριστα και με ευρεία έννοια, και οι εταιρείες που τις χρησιμοποιούν προσπαθούν να διεκδικήσουν την ιδιοκτησία μιας ιδέας που σε πρώτη φάση δεν θα πρέπει να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Αναφέρει επίσης ότι αυτού του είδους οι πατέντες εμποδίζουν την καινοτομία στον κλάδο.

Στη συνέντευξή του ο Porter συζητά και άλλα σχετικά θέματα όπως η επίδραση όλων των παραπάνω θεμάτων στο Android, τη συμπεριφορά των ανταγωνιστών της Google συμπεριλαμβανομένων της Microsoft, της HTC, της Apple και της Samsung, και το πώς σκέφτεται ότι το σύστημα θα μπορούσε να αλλάξει για να κάνει τα πράγματα καλύτερα. Ολόκληρη η συνέντευξη του μπορεί να βρεθεί εδώ.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It