Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing

anonymousO κώδικας Captcha, είναι εκείνος ο εκνευριστικός κωδικός που σας ζητάνε διάφορες υπηρεσίες στο διαδίκτυο -που κυριολεκτικά σου βγάζει τα μάτια για να … τον διαβάσεις- για να επιβεβαιώσετε κάποιο αίτημά σας και να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, τελικά όμως όπως αποδεικνύεται μπορεί εύκολα να αποκωδικοποιηθεί από bot.  Μία επιστημονική ομάδα από το Stanford, κατάφερε και δημιούργησε το Decaptcha, ένα πρόγραμμα το οποίο καθιστά αναγνώσιμους τους εν λόγω κωδικούς από υπολογιστές, με το να «καθαρίζει» τα γράμματα και τους αριθμούς του. Το εργαλείο καταφέρνει με επιτυχία και αποκωδικοποιεί τους περισσότερους από τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται από τα διάφορα site.

Η ομάδα ήταν σε θέση να αποκωδικοποιήσει το 66% των κωδικών της Viza Authorize, το 60% τηςBlizzard Enternaiment και το 73% του ίδιου του site των captchas. To λογισμικό όμως με άλλα site σημείωσε μικρότερη επιτυχία, φερ’ ειπείν στο eBay κατάφερε το 43% και στο Reddit μόλις το 24%.

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε από την ομάδα, υπογραμμίστηκε ότι εκτός από του ότι πλέον δεν αποτελούν και την πλέον ασφαλή μέθοδο, είναι και ιδιαίτερα κουραστικά και για τους πραγματικούς ανθρώπους.

Ο κώδικας captcha, ακρωνύμιο για το «Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart », έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις αρχές του 2000 από την Alta Vista, η οποία έψαχνε τρόπους για να περιορίσει την αυτόματη ανέλεγκτη εισαγωγή URLs.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It