Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά

H Google ανακοινώνει και επίσημα το νέο Gmail

Πιο συγκεκριμένα, το νέο περιβάλλον του Gmail, που βασίζεται αισθητικά στο θέμα που είχε ήδη κυκλοφορήσει από τον περασμένο Ιούλιο, περιλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Βελτιωμένος μηχανισμός συζητήσεων. Οι συζητήσεις (conversations) έχουν επανασχεδιαστεί τελείως με σκοπό να γίνουν πιο «κοινωνικές». Για αυτό το σκοπό, τα avatars των χρηστών έχουν γίνει πιο μεγάλα ενώ είναι πιο εύκολη η πλοήγηση στα προηγούμενα και επόμενα μηνύματα. Γενικά ως αισθητική και ως λογική φαίνεται πως θυμίζει αρκετά το Google+.

Δημοσιευμένη Εικόνα
  • Ρευστό (responsive) περιβάλλον χρήσης. Αναγνωρίζοντας πως οι χρήστες μπορεί να ανοίγουν το Gmail τους από διαφορετικές συσκευές και οθόνες, η Google φρόντισε να προσαρμόζει αυτόματα τις διαστάσεις της σελίδας ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης του χρήστη. Επιπλέον του δίνει την επιλογή να ρυθμίσει την πυκνότητα μεταξύ των διαφόρων στοιχείων. Στο ίδιο πνεύμα, ο χρήστης μπορεί να αυξομοιώσει το μέγεθος των διαφόρων στοιχείων που αποτελούν τη σελίδα, ανάλογα με το πόση πληροφορία θέλει να εμφανίζεται στο καθένα.

Δημοσιευμένη Εικόνα
  • Θέματα υψηλής ανάλυσης. Η σελίδα επιλογής θεμάτων έχει επανασχεδιαστεί εντελώς, φέρνοντας φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από το iStockphoto, με τις οποίες μπορείτε να ντύσετε το περιβάλλον χρήσης του Gmail σας.

Δημοσιευμένη Εικόνα
  • Πιο έξυπνη πλοήγηση. Η πλοήγηση στα αριστερά έχει βελτιωθεί τόσο σε θέματα χρηστικότητας όσο και στον βαθμό με τον οποίο μπορεί να παραμετροποιηθεί. Πλέον μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των διαφόρων περιοχών της αριστερής στήλης, να κρύψετε τελείως το chat ή να πλοηγηθείτε στα e-mail σας χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο.

Δημοσιευμένη Εικόνα
  • Βελτιωμένη αναζήτηση. Η αναζήτηση πλέον περιλαμβάνει φίλτρα και πεδία για τον καλύτερο περιορισμό των αποτελεσμάτων, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εύκολα τα δικά του φίλτρα με μερικά μόνο κλικ.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Οι αλλαγές αναμένεται να ενεργοποιηθούν σταδιακά στους χρήστες σύντομα, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνει την εμφάνισή του ένα κουμπί “Switch to the new look” που θα επιτρέπει στους πιο βιαστικούς να κάνουν άμεσα την μετάβαση.


Πηγή: insomnia.gr
Pin It