Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web

Το Wikileaks αναστέλλει την δημοσίευση εγγράφων λόγω οικονομικών προβλημάτων"Aυτός ο οικονομικός αποκλεισμός είναι μία συνεχής απειλή για το Wikileas", δήλωσε ο Assange.

"Αν ο αποκλεισμός αυτός δεν αρθεί, τότε το site μέχρι το τέλος του χρόνου θα διακόψει την λειτουργία του."

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τραπεζικοί περιορισμοί έχουν μπλοκάρει το 95% των δωρεών που γίνονται στο Wikileaks, κάτι που μεταφράζεται σε απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, όταν τα έξοδα του επόμενου έτους αναμένονται να είναι 3.5 εκατομμύρια.

Η MasterCard, η Visa και το PayPal έχουν διακόψει τις πληρωμές/δωρεές προς το Wikileaks, μετά και την δημοσίευση εκατοντάδων χιλιάδων απορρήτων εγγράφων από τις αμερικανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο, με την αιτιολογία πως το site εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες κάτι που δεν επιτρέπεται από τους κανόνες λειτουργίας τους.

Η εκπρόσωπος του Wikileaks Kristinn Hrafnsson δήλωσε πως γίνονται νομικές προσπάθειες να αρθεί ο οικονομικός αυτός αποκλεισμός στις Η.Π.Α., την Βρετανία, την Ισλανδία και την Αυστραλία. Ανάλογες κινήσεις γίνονται και προς την κατεύθυνση της Ε.Ε.

Το νέο σύστημα δωρεών, στο οποίο έκανε αναφορά ο Assange, θα ξεκινήσει την λειτουργία του στις 28 Νοεμβρίου και δεν θα απαιτεί την ύπαρξη ψηφιακών πιστοποιητικών για την πιστοποίηση των συναλλαγών.

"Υπηρεσίες πληροφοριών έχουν διεισδύσει σε έναν μεγάλο αριθμό οργανισμών πιστοποιητικών", δήλωσε ο Assange αναφερόμενος στο παράδειγμα του προβλήματος ασφάλειας της DigiNotar, πρόβλημα το οποίο μπορεί και να συνδέεται με την ιρανική κυβέρνηση.

Τo Wikileaks, ως οργανισμός, απασχολεί 20 υπαλλήλους και περίπου 800 εθελοντές, σύμφωνα με τον Assange. Διευκρινίστηκε πως κανένα μέρος των δωρεών δεν θα κατευθυνθεί στα δικαστικά έξοδα του Assange, λόγω της κατηγορίας για σεξουαλική κακοποίηση που τον βαραίνει στην Σουηδία.

Πηγή: adslgr.com
Pin It