Οι Anonymous παραβίασαν τους servers του αστυνομικού τμήματος της Βοστώνης καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες σχετικές με την αστυνομία, δημοσιεύοντας τις πληροφορίες αργά την Παρασκευή, ως αντίποινα για αυτό που οι ίδιοι κατονόμασαν ως αδικαιολόγητες μαζικές συλλήψεις και αστυνομική βία που επεβλήθη στους διαδηλωτές του κινήματος Occupy Boston στις 11 Οκτωβρίου.Όνομα: anonymous_computer_hacking.jpg Εμφανίσεις: 188 Μέγεθος: 101,8 KB

Οι "hacktivists" δημοσίευσαν τα ονόματα χρηστών και τους αντίστοιχους κωδικούς για 1000 αστυνομικούς που ανήκουν στο Boston Police Patrolmen's Association καθώς επίσης τα ονόματά, διευθύνσεις τους και Α.Μ.Κ.Α. από 1.000 αξιωματικούς στο Birmingham της Alabama. Η ιστοσελίδα International Association of Chief of Police αποτέλεσε επίσης στόχο της ομάδας. Τέλος δημοσίευσαν την λίστα πελατών και τα οικονομικά της Matrix Group, μιας εταιρίας σχεδιασμού ιστοσελίδων με έδρα την Ουάσινγκτον και κύριους πελάτες τους αστυνομικά τμήματα.

Σε μερικές από τις ιστοσελίδες στις οποίες εισέβαλαν, άλλαξαν το περιεχόμενο αντικαθιστώντας το με ένα rap video κατά της αστυνομίας. Ισχυρίζονται δε οτι έθεσαν εκτός λειτουργίας 40 ιστοσελίδες σχετικές με την αστυνομία συμπεριλαμβανομένου της ιστοσελίδας International Association of Chief of Police που παρέμεινε απροσπέλαστη σχεδόν για όλο το Σαββατοκύριακο.

"To παραπάνω ελπίζουμε να λειτουργήσει σαν προειδοποίηση για την αστυνομία της Βοστώνης και παντού: Οποιαδήποτε μελλοντική πράξη βίας ενάντια στα κινήματά μας θα αντιμετωπίζεται με εκδικητικότητα", δήλωσε η ομάδα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Pastebin.

Το βράδυ της Παρασκευής το Α/Τ της Βοστώνης έκανε σχετική δήλωση: "Ενημερωθήκαμε οτι ορισμένες ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από μέλη μας -συμπεριλαμβανομένου και της ιστοσελίδας που ανήκει στο Boston Police Patrolmen’s Association, έχει παραβιαστεί και πιθανότατα αλλοιωθεί. Σαν αντίμετρα στην έκτακτη αυτή κατάσταση, το Α/Τ Βοστόνης καλεί όλο του το προσωπικό να διασφαλίσει τους κωδικούς τους αλλάζοντάς τους με νέους, εντός του δικτύου μας".

"Μπορώ να σας επιβεβαιώσω πως όντως συνέβη και υπάρχει εν εξελίξει έρευνα για το γεγονός", δήλωσε χθες ο Thomas Nee, πρόεδρος του Boston Police Patrolmen’s Association, μιλώντας στην Boston Herald.

Τα μέλη του Occupy Boston έχουν ευθέως αρνηθεί οτι ζήτησαν από τους Anonymous να προβούν σε αυτήν την πράξη αλλά ταυτόχρονα δεν επέκριναν δημοσίως την ομάδα των hacker, φοβούμενοι την παραβίαση των προσωπικών τους e-mail.

Τον περασμένο μήνα η Αυστριακή ομάδα των Anonymous δημοσίευσε πληροφορίες για 25.000 αστυνομικούς σαν διαμαρτυρία για την προτεινόμενη αλλαγή νόμου για τις τηλεπικοινωνίες που θα υποχρέωνε τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αποθηκεύουν δεδομένα που αφορούσαν τηλεφωνικές κλήσεις και διαδικτυακή κίνηση για τουλάχιστον 6 μήνες, κάνοντάς τα άμεσα διαθέσιμα στην αστυνομία εάν ζητηθούν.

Πηγή: adslgr.com
Pin It