Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram

Facebook: Πιθανό πρόστιμο έως 100.000 ευρώ για διατήρηση "σβησμένων" δεδομένωνΟ Max Schrems 24 ετών ζήτησε αντίγραφο των δεδομένων του μετά την παρακολούθηση διάλεξης από τον Mark Zuckerberg, chief executive του Facebook, όντας σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών στο πανεπιστήμιο Santa Clara της California. Όταν παρέλαβε το cd από τον γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης έμεινε έκπληκτος από την έκταση των πληροφοριών που υπήρχαν από την τρίχρονη παραμονή του στην ιστοσελίδα, παρ'όλο που ο ίδιος είχε διαγράψει την πλειοψηφία τους.

Ανάμεσα στις 1200 σελίδες δεδομένων υπήρχαν αρνήσεις σε friend requests, πληροφορίες που αφορούσαν περιπτώσεις όπου έβγαλε φίλους από τη λίστα του καθώς επίσης και όλες τις συζητήσεις που είχε κάνει εντός της ιστοσελίδας. Στα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονταν φωτογραφίες από τις οποίες ο ίδιος είχε αφαιρέσει τα tags που τον αφορούσαν, όλα τα events που παρακολούθησε, όλα αυτά στα οποία ποτέ δεν απάντησε, όλα τα poke και τις διευθύνσεις ανθρώπων που είχε αλληλογραφήσει.

"Ανακάλυψα οτι το Facebook είχε διατηρήσει πολύ προσωπικά μηνύματα που είχα γράψει και μετά σβήσει, τα οποία εάν δημοσιοποιούνταν θα μπορούσαν να ζημιώσουν τη φήμη μου" είπε ο Schrems σε χθεσινή του συνέντευξη. Επιπλέον σχολίασε οτι με τον να κρατάει δεδομένα σε τέτοιο βαθμό το Facebook, εξωμοίωνε τις πρακτικές του με αυτές της CIA ή της KGB. "Η πληροφορία είναι δύναμη και πληροφορίες που αφορούν ανθρώπους είναι δύναμη ενάντια στους ανθρώπους. Είναι τρομακτικό το γεγονός οτι όλα αυτά τα δεδομένα βρίσκονται στην κατοχή του Facebook".

Αφού εξέτασε όλα αυτά τα δεδομένα, ο Schrems κατέθεσε 22 ξεχωριστά παράπονα στον ιρλανδό υπουργό προστασίας δεδομένων και θα ξεκινήσει η πρώτη ακροαματική διαδικασία μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εκπρόσωπος του υπουργού επιβεβαίωσε οτι οι αξιωματούχοι θα διερευνήσουν τις κατηγορίες του schrems σαν μέρος της ακροαματικής διαδικασίας. Αν η εταιρία βρεθεί ένοχη για καταπάτηση νόμων, θα μπορούσαν να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα της τάξης των 100.000 ευρώ.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε σε δήλωση του: "Το Facebook έδωσε στον κύριο Schrems όλες τις πληροφορίες τις οποίες ζήτησε σύμφωνα με το αίτημά του" και πρόσθεσε οτι ευχαρίστως θα απαντήσουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχει να κάνει η ιρλανδική αρχή προστασίας δεδομένων.

Πηγή: adslgr.com
Pin It