Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook

facebook iconΨεύτικα προφίλ κατηγορείται ότι δημιουργεί το Facebook, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας. Όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, το Facebook δημιουργεί λογαριασμούς για ανθρώπους που δεν έχουν μπει ποτέ στην ιστοσελίδα του. Σύμφωνα με την κατηγορία, οι εκατομμύρια χρήστες του Facebook παροτρύνονται καθημερινά να προσκαλέσουν φίλους τους στην ιστοσελίδα. Παράλληλα διάφορες εφαρμογές ζητούν προσωπικά δεδομένα φίλων, όπως διευθύνσεις e-mail, τηλέφωνα κ.α. τα οποία, η επιτροπή υποστηρίζει, ότι το Facebook χρησιμοποιεί για να κάνει «σκιώδεις» λογαριασμούς σε μη μέλη.

Το Facebook φυσικά αρνείται τις κατηγορίες, όμως οι ειδικοί στο διαδίκτυο επιμένουν ότι μπορεί να συμβαίνει.

Η δικηγόρος Κelly Kubasta, που ειδικεύεται σε υποθέσεις που αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει πως: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Facebook συγκεντρώνει πληροφορίες για μη μέλη, αλλά και αποσπά πληροφορίες από τα μέλη του για άλλους χρήστες της ιστοσελίδας».

Ο εκπρόσωπος του Facebook, Andrew Noyes, υποστηρίζει: «Οι κατηγορίες είναι ψεύτικες, σας παροτρύνουμε να στείλετε e-mail στους φίλους σας για να εγγραφούν στο Facebook. Κρατάμε τη διεύθυνση του προσκεκλημένου για να σας ενημερώσουμε πότε θα μπουν στην υπηρεσία. Αυτή είναι συνηθισμένη πρακτική για όλες σχεδόν τις υπηρεσίες που αφορούν σε προσκλήσεις».

Πηγή: Nooz.gr
Pin It