Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα

Δεν τους καίγεται καρφί για τα προσωπικά δεδομένα Στο ερώτημα, εάν έχουν σκεφτεί τις επιπτώσεις της μεταφόρτωσης διαφόρων πραγμάτων στο διαδίκτυο, οι αριθμοί αποκαλύπτουν πως οι νέοι δεν δίνουν και ιδιαίτερη βάση και προσοχή σε αυτά τα ζητήματα. Το 41% δεν είχε αναλογιστεί καθόλου που τελικά θα μπορούσε να κατέληγε το υλικό το οποίο είχαν ανεβάσει. Το 44% ανησυχούσε ελάχιστα για την περίπτωση που το υλικό αυτό θα έπεφτε στα χέρια των αρχών.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι αρκετά ανησυχητικοί, εάν αναλογιστούμε ότι πρακτικά η νεολαία δεν ενδιαφέρεται τελικά για το ποια κατάληξη μπορεί να έχει η μεταφόρτωση φωτογραφιών ή οποιοδήποτε υλικού στο διαδίκτυο. Από την άλλη η επίσης αδιαφορία για τις περιπτώσεις που έχουμε παραβιάσεις λογαριασμών, είναι και αυτή μία ανησυχητική ένδειξη, για το ενδιαφέρον που δείχνουν απέναντι στην παραβίαση της προσωπικής ζωής. Ωστόσο στην συγκεκριμένη έρευνα, δεν γινόντουσαν σαφείς διαχωρισμοί σχετικά με το ποιος μπορεί να είχε παραβιάσει τον λογαριασμό τους, και αν σε αυτές τις περιπτώσεις περιλάμβαναν και φίλους που μπορεί να είχαν μπει στο λογαριασμό κάποιου που είχε ξεχάσει τον υπολογιστή ανοιχτό, και κινούνταν σε πιο απροσδιόριστες κατευθύνσεις.

Το ζήτημα είναι ότι καθώς η κοινωνία μας αρχίζει και γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακή, και πλέον στα στοιχεία σου έχει προστεθεί ακόμα και ο λογαριασμός σου σε κάποιο site κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί με την περιήγησή μας στο διαδίκτυο. Παράλληλα να μην φτάσουμε σε οποιοδήποτε άκρο του να κατακεραυνώσουμε την τεχνολογία, αλλά ούτε και να θεωρούμε ότι είναι ένας αγγελικά πλασμένος κόσμος.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It