Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο

passwordΣύμφωνα με έρευνα, η γιαγιά σας θα μπορούσε να σας αφήσει τα ασημικά της, τα κειμήλια της και το password για το iTunes και δεν θα ήταν η μόνη. Έντεκα τοις εκατό των Βρετανών είτε έχουν ήδη βάλει κάποιο από τα passwords τους στη διαθήκη τους είτε σκέφτονται να το κάνουν όταν έρθει η ώρα.

Ο κυριότερος λόγος για μια τέτοια κίνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αξία του περιεχομένου που μπορεί να έχει αποθηκευμένο στο διαδικτυακό "σύννεφο" ο εκάστοτε χρήστης. Από τους 2000 ενήλικες ερωτηθέντες, το 25 τοις εκατό είπε ότι είχε συλλέξει ταινίες, μουσική και λογισμικό με αξία τουλάχιστον 200 αγγλικές λίρες.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι το αποθηκευμένο υλικό είχε συναισθηματική αξία όπως π.χ. οικογενειακές φωτογραφίες τις οποίες θα ήθελαν να αφήσουν πίσω τους σαν "ψηφιακή κληρονομιά".

Η έρευνα που έγινε από το Goldsmiths University Creative and Social Technology centre για λογαριασμό της Rackspace (εταιρίας cloud computing) έδειξε ότι 53 τοις εκατό των ερωτηθέντων είχαν αποθηκευμένο "πολύτιμο υλικό" σε τέτοιες υπηρεσίες. Το ένα τέταρτο είπε ότι είχε αποθηκευμένες "ξεχωριστές φωτογραφίες", ένας στους δέκα είπε το ίδιο για videos και ο ίδιος αριθμός είχε αποθηκεύσει συναισθηματικά φορτισμένα emails από αγαπημένα πρόσωπα.

Σε μια πιο πρακτική προσέγγιση, η διαδικτυακή "περιουσία" κάποιου θανόντος θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμη σε άλλα μέλη, οπότε η παράδοση των passwords έχει και πρακτικό νόημα.

Απλά θα πρέπει να μην ξεχνάτε να ενημερώνετε τη διαθήκη σας κάθε φορά που αλλάζετε κάποιο από τα passwords σας.

Πηγή: adslgr.com
Pin It