Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram

window lcdH Samsung Electronics Co. ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνητές της προχώρησαν σε ανακαλύψεις που θα επιτρέψουν την παραγωγή L.E.D. οθονών με … συνηθισμένο γυαλί, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στα παράθυρα των σπιτιών μας. Σε δέκα χρόνια τα παράθυρα θα χρησιμοποιούνται επίσης ως φωτιστικά αλλά και ως οθόνες είπε ερευνητής της Samsung που συμμετέχει στο πρότζεκτ.

Το Samsung Advanced Institute of Technology κατάφερε να κατασκευάσει σχεδόν μονούς κρυστάλλους νιτρικού Γάλλιου σε άμορφα υποστρώματα γυαλιού, και αυτή είναι η καινοτομία που θα επιτρέψει την παραγωγή υπέρ-μεγεθών LED ανέφερε η Samsung.

Η βιομηχανία παραγωγής L.E.D. χρησιμοποιεί ευρέως υποστρώματα σαπφείρου αλλά τα υποστρώματα γυαλιού έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή σούπερ – μεγάλων προϊόντων, πιθανότατα ρίχνοντας κατά πολύ και το κόστος κατασκευής. Σε αντίθεση με τις σημερινές L.E.D. που χρησιμοποιούν νιτρικό Γάλλιο και δεν ξεπερνάνε σε μέγεθος τις δύο ίντσες οι οθόνες που θα κατασκευαστούν με την τεχνολογία της θα είναι μέχρι και 400 φορές μεγαλύτερες σύμφωνα με τη Samsung η οποία προβλέπει ότι σε λίγα χρόνια οι L.E.D. νιτρικού Γάλλιου θα χρησιμοποιηθούν σε φωτιστικά σώματα μεγάλου μεγέθους αλλά και σε οθόνες. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε δέκα χρόνια ακόμα πριν δούμε αυτή την τεχνολογία στο εμπόριο.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It