Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σκιαδά
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5

Συμπληρώνονται 40 χρόνια από την αποστολή του πρώτου email και την χρήση του συμβόλου @ στο διαδίκτυοΠατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα: ray-tomlinson-first-email-at-sign_large.jpg Εμφανίσεις: 5 Μέγεθος: 42,2 KBMε αυτήν την εμπειρία στο λογισμικό μεταφοράς αρχείων, ο Tomlinson ανέλαβε να τροποποιήσει το πρόγραμμα SNDMSG, που επέτρεπε την αποθήκευση μηνυμάτων (ως αρχείων) σε ένα directory ενός άλλου χρήστη του ίδιου υπολογιστή. Άλλωστε εκείνη την εποχή η ιδέα του προσωπικού υπολογιστή δεν υπήρχε και λόγω του κόστους των υπολογιστών ήταν σύνηθες πολλοί χρήστες να μοιράζονται τον ίδιο υπολογιστή. Έτσι το SNDMSG μπορούσε να "στείλει μηνύματα" ανάμεσα στους διαφορετικούς χρήστες του ίδιου υπολογιστή και μόνο. Αυτό που ανέλαβε ο Tomlinson να κάνει και τελικά το κατάφερε τον Οκτώβριο του 1971 ήταν να προσθέσει στο SNDMSG το δικό του πρόγραμμα CPYNET με το οποίο ήταν δυνατή η αποστολή (δηλαδή η αποθήκευση ενός αρχείου) ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές, μέσα σε περιβάλλον λειτουργικού συστήματος ΤΕΝΕΧ. Η έννοια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχε γεννηθεί.

Όπως ο ίδιος ο Tomlinson έχει δηλώσει σε συνέντευξη του το 2008, δεν θυμάται τι ακριβώς έγραψε στο πρώτο email το οποίο έστειλε: ίσως κάτι σαν "qwerty" ή ίσως μία τυχαία σειρά χαρακτήρων. Ότι και να έγραψε πάντως, το πρώτο αυτό "email" διένυσε την απόσταση του ενός μέτρου που χώριζε τους δύο υπολογιστές DEC-10 της Digital Equipment Corporation.

Η ανθρωπότητα και ειδικά ο ψηφιακός κόσμος χρωστάει στον Tomlinson όχι μόνο την ίδια την υπηρεσία του email αλλά και την εισαγωγή του συμβόλου "@", αφού για να καταφέρει να διαχωρίσει τον παραλήπτη του μηνύματος από τον υπολογιστή του δικτύου χρειάζονταν ένα διαχωριστικό σύμβολο που κάνει διακριτές τις δύο πληροφορίες. Για κάποιο λόγο, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, το σύμβολο "@" του φάνηκε βολικό και σαφές.

Όπως συνήθως συμβαίνει στο διαδίκτυο δύσκολα κάποιος μπορεί να επικαλεστεί πως έχει αυτός την αποκλειστική πατρότητα μίας ιδέας, μίας εφαρμογής ή ενός πρωτοκόλλου. Έτσι η δουλειά του Tomlinson πέρασε από πολλά χέρια: ο Lawrence Roberts ήταν αυτός που εξέλιξε την ιδέα του Tomlinson και δημιούργησε την εφαρμογή RD, η οποία εξελίχθηκε σε NRD, WRD και BANANARD από τους Barry Wessler και Marty Yonke αντίστοιχα.

Ο John Vittal ήταν αυτός που δημιούργησε το MSG, το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την προσθήκη των εντολών Answer, Move και Forward. Για να γεννηθεί η υπηρεσία ηλεκτρονικών μηνυμάτων όπως την ξέρουμε σήμερα, έπρεπε πολλοί επιστήμονες ακόμα να εργαστούν και να συνεργαστούν για δεκαετίες, αλλά και να γεννηθεί ο παγκόσμιος ιστός (world wide web).

Πηγή: adslgr.com
Pin It