Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
How-to να εντοπίστε το how-to που σας ενδιαφέρει.

Η Google κυκλοφόρησε το Remote Desktop extension για τον Chrome"Με τo Chrome Remote Desktop beta ξεκινάμε να δίνουμε την δυνατότητα στον χρήση να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή του μέσω του Chrome ή του Chrome OS", αναφέρει η Google.

"Η εφαρμογή δουλεύει μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών, οπότε μπορείτε να συνδέσετε δύο υπολογιστές που έχουν Chrome ως browser και διαφορετικά λειτουργικά συστήματα Windows, Linux, Mac, ή Chromebooks."

Η λειτουργία του extension μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων είναι μάλλον και το σημείο το οποίο θέλει να υπογραμμίσει η εταιρεία ως το θετικό στοιχείο του extension. Για κάθε διαφορετική χρήση του extension απαιτείται ξεχωριστή άδεια, με την χρήση κωδικών μίας χρήσης, τους οποίους παράγει ο ένας χρήστης και τα επαληθεύει ο δεύτερος.

"Η έκδοση αυτή επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση μόνο με την ενεργοποίηση ενός κωδικού πρόσβασης μία χρήσης. Η πρόσβαση στον απομακρυσμένο υπολογιστή δίνεται μόνο στο συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει τον σωστό κωδικό μίας χρήσης."

Το extension λειτουργεί μέσω μία P2P σύνδεσης που είναι και το βασικό επίπεδο (layer) και το οποίο μπορεί να είναι είτε UDP είτε TCP (επίπεδο μεταφοράς). Η Google χρησιμοποιεί την υλοποίηση PseudoTCP, ενώ η χρήση του πρωτοκόλλου SSL γίνεται ασφαλώς για λόγους ασφάλειας. Τέλος χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο της Google με την ονομασία Protobuf και το video codec VP8.

Το Chrome Remote Desktop είναι εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού και είναι διαθέσιμη στο Chromium Project.

Πηγή: adslgr.com
Pin It