Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας

Google chrome logoΈνα νέο extension για τον Chrome παρουσίασε η Google την Παρασκευή, το οποίο δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή. Πρόκειται για την εφαρμογή Chrome Remote Desktop beta η οποία είναι ένα remote desktop λογισμικό το οποίο δουλεύει μέσα από Chrome για Windows, Mac, Linux και Chrome OS. Oι εφαρμογές remote desktop είναι χρήσιμες στο αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στον υπολογιστή του από μακριά, να βοηθήσει κάποιον τρίτο με θέματα του υπολογιστή του ή να διαχειριστεί υπολογιστές ως admin.

"Με τo Chrome Remote Desktop beta ξεκινάμε να δίνουμε την δυνατότητα στον χρήση να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή του μέσω του Chrome ή του Chrome OS", αναφέρει η Google.

"Η εφαρμογή δουλεύει μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών, οπότε μπορείτε να συνδέσετε δύο υπολογιστές που έχουν Chrome ως browser και διαφορετικά λειτουργικά συστήματα Windows, Linux, Mac, ή Chromebooks."

Η λειτουργία του extension μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων είναι μάλλον και το σημείο το οποίο θέλει να υπογραμμίσει η εταιρεία ως το θετικό στοιχείο του extension. Για κάθε διαφορετική χρήση του extension απαιτείται ξεχωριστή άδεια, με την χρήση κωδικών μίας χρήσης, τους οποίους παράγει ο ένας χρήστης και τα επαληθεύει ο δεύτερος.

"Η έκδοση αυτή επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση μόνο με την ενεργοποίηση ενός κωδικού πρόσβασης μία χρήσης. Η πρόσβαση στον απομακρυσμένο υπολογιστή δίνεται μόνο στο συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει τον σωστό κωδικό μίας χρήσης."

Το extension λειτουργεί μέσω μία P2P σύνδεσης που είναι και το βασικό επίπεδο (layer) και το οποίο μπορεί να είναι είτε UDP είτε TCP (επίπεδο μεταφοράς). Η Google χρησιμοποιεί την υλοποίηση PseudoTCP, ενώ η χρήση του πρωτοκόλλου SSL γίνεται ασφαλώς για λόγους ασφάλειας. Τέλος χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο της Google με την ονομασία Protobuf και το video codec VP8.

Το Chrome Remote Desktop είναι εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού και είναι διαθέσιμη στο Chromium Project.

Πηγή: adslgr.com
Pin It