Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".
Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5

Νέες σημαντικές αλλαγές ανακοίνωσε το Facebook [videos]

Facebook Timeline

Το Facebook Timeline είναι μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης της υπηρεσίας και φιλοδοξεί να δείξει «την ιστορία της ζωής σου σε μια σελίδα». Εν συντομία, πρόκειται για την ταξινόμηση όλης της δραστηριότητας ενός χρήστη με χρονολογική σειρά. Εμφανίζοντας στα δεξιά της σελίδας ένα χρονολόγιο, μπορεί κανείς να κάνει scroll στις ημερομηνίες και να δει τί είχε κάνει το συγκεκριμένο διάστημα. Μάλιστα, έχει προβλεφθεί και ειδική περιοχή με τίτλο “Way Back”, όπου ο χρήστης μπορεί να προσθέσει πληροφορίες που λείπουν ή πράγματα που είχε κάνει πριν την εγγραφή του στο κοινωνικό δίκτυο.

Προς το παρόν το Timeline βρίσκεται σε κλειστή beta φάση και είναι διαθέσιμο μόνο στους developers. Αναμένεται να διατεθεί στο ευρύ κοινό μέσα στις επόμενες εβδομάδες και οι πιο βιαστικοί μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να το αποκτήσουν νωρίτερα.
Νέο Open Graph

Το Open Graph, το πρωτόκολλο που επιτρέπει τη σύνδεση ιστοσελίδων και δικτυακών εφαρμογών με το Facebook κυκλοφόρησε τη νέα του έκδοση, η οποία προς το παρόν βρίσκεται κι αυτή σε beta φάση. Οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί είναι εξίσου σημαντικές, αφού πλέον δίνεται η δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τα δικά τους μοντέλα αλληλεπιδράσεων που ονομάζονται “activities” και ξεφεύγουν από τα στενά όρια του απλού Like. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με το περιεχόμενο θα μπορούν να ζητούν από τους χρήστες να «παίξουν» ένα παιχνίδι ή να «ακούσουν» ένα τραγούδι, αντί απλά να δηλώσουν και στις δύο περιπτώσεις ότι γενικά «τους αρέσουν».

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι τα “activities” θα μπορούν να δημιουργούνται αυτόματα καθώς οι χρήστες χρησιμοποιούν μια εφαρμογή. Για παράδειγμα, μπορεί την ώρα που ακούν μουσική στο Pandora να στέλνονται ειδοποιήσεις για τα τραγούδια που ακούνε εκείνη τη στιγμή.

Μάλιστα, η συνεργασία με τη δημοφιλή υπηρεσία streaming μουσικής, Spotify, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν stream τη μουσική που ακούν απευθείας στο προφίλ τους. Αυτό, δηλαδή, σημαίνει ότι ο φίλος μπορεί με ένα κλικ να ακούσει κι αυτός το ίδιο κομμάτι. Με αυτό τον τρόπο Facebook και Spotify φιλοδοξούν να διευκολύνουν τις προτάσεις μουσικής μεταξύ φίλων και να τους βοηθήσουν στην ανακάλυψη νέων κομματιών.Εκτός από το Spotify έχουν επιλεγεί ως συνεργάτες και άλλες εταιρείες από τη μουσική βιομηχανία, όπως η VEVO και η Rhapsody, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των παιχνιδιών. Στόχος είναι να μπορούν οι χρήστες να μοιραστούν μεταξύ τους και σε πραγματικό χρόνο κάθε είδος περιεχομένου, είτε πρόκειται για μουσική είτε για ταινίες, σειρές, παιχνίδια ή ειδήσεις.Πηγή: Insomnia
Pin It