Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter
wlearn να επισκεφτείτε στο προφίλ του WLearn στο Instagram
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
How-to να διαβάσετε το how-to με τίτλο "Πώς να ενεργοποιήσετε την Λειτουργία Περιορισμένης Πρόσβασης στο Youtube (Parental Control)".

Google logoΜια νέα δομημένη γλώσσα προγραμματισμού Web παρουσίασε σήμερα η Google η οποία φαίνεται να απευθύνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών για browsers. Το όνομα της γλώσσας αυτής είναι Dart, ενώ αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες θα αναλυθούν τον επόμενο μήνα από τους μηχανικούς της εταιρείας στο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης Λογισμικού Goto.

Δυστυχώς στην επίσημη ιστοσελίδα του Goto δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη γλώσσα προγραμματισμού, παρά μόνο αναλύονται τα βιογραφικά των δύο προγραμματιστών που θα την παρουσιάσουν. Αυτοί είναι ο Gilad Bracha βετεράνος της SAP, της SUN και συν-συγγραφέας της Java και ο Lars Bak, δημιουργός της V8 JavaScript μηχανής του Chrome browser.

Dart
Δεδομένης της μοναδικής γλώσσας προγραμματισμού που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Google, την Go, πιθανολογείται ότι η Dart δε θα βασίζεται στη φιλοσοφία της C. Με τον υπότιτλο της “δομημένης γλώσσας προγραμματισμού Web” είναι πολύ πιθανό η Dart να είναι μία διερμηνευμένη γλώσσα (interpreted language) και να εκτελείται στον browser όπως ακριβώς και η JavaScript, ενώ λιγότερες είναι οι πιθανότητες να μοιάζει με τη Java.

Οι δύο προγραμματιστές της έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την ανάπτυξη της Smalltalk και αν αληθεύουν οι φήμες για την Dart, μία διερμηνευμένη Smalltalke γλώσσα θα μπορεί να ανταγωνιστεί άμεσα τους αρκετούς ομολογουμένως ανταγωνιστές της.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It