Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
How-to να επισκεφτείτε το κανάλι του wlearn στο youtube

Ο Firefox 7 υπόσχεται μεγάλες βελτιώσεις στον τομέα διαχείρισης μνήμης"Ο Firefox 7 χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη από τους Firefox 6, 5 και 4: συχνά 20 με 30% λιγότερο και μερικές φορές έως και 50% λιγότερο", υποστήριξε ο Nethercote. "Συγκεκριμένα, η χρήση μνήμης του Firefox 7 θα παραμένει σταθερή αν τον αφήσεις να τρέξει για μία ολόκληρη νύχτα και θα απελευθερώσει περισσότερη μνήμη όταν κλείσεις πολλά tabs. Αυτό σημαίνει πως ο Firefox 7 είναι γρηγορότερος και λιγότερο πιθανό να κρασάρει, ειδικά αν έχεις πολλά sites ανοιχτά ταυτοχρόνα και/ή κρατάς τον Firefox να τρέχει για μεγάλα διαστήματα μεταξύ των restarts."

Δημοσιευμένη Εικόνα
O Browser του Mozilla έχει κατηγορηθεί πως χρειάζεται μεγάλα ποσά μνήμης RAM χωρίς να απελευθερώνει τη μνήμη αυτή όταν τα windows ή τα tabs του browser κλείσουν. Ο Nethercote αναγνωρίζει αυτά τα μειονεκτήματα επισημαίνοντας πως κάποιες εκδόσεις είναι περισσότερο αποδοτικές από κάποιες άλλες. Εκθείασε τις εκδόσεις 3, 3.5 και 3.6 του Firefox αλλά τόνισε πως τα πράγματα εκτροχιάστηκαν με την έκδοση 4 εν μέρει λόγω των καινούριων χαρακτηριστικών, επιθετικό Javascript garbage collection και του image decoding.

Ο Nethercote αισθάνεται πως μερικές φορές ο Firefox δέχεται άσκοπη κριτική λόγω κακογραμμένων επιπρόσθετων προγραμμάτων (add-ons) του browser.

"Πάντα μορφάζω όταν κάποιος στέλνει μία αναφορά για bug παραπονούμενος σχετικά με τη χρήση μνήμης του Firefox ενώ έχει πολλά (π.χ. 10, 20 ή και περισσότερα) add-ons εγκατεστημένα. Η πιθανότητα για όλα αυτά τα add-ons να λειτουργούν σωστά είναι πολύ χαμηλή δυστυχώς. Για παράδειγμα ένας χρήστης ανακάλυψε πως το CyberSearch 2.0.8 add-on προξενεί μέρη της SQLite database να αυξηθούν μέχρι και 300MB. Κάποιος άλλος χρήστης βρήκε πως ένα ή περισσότερα add-ons προξένησαν στην ίδια database αύξηση της τάξεως των 1.2GB! Τα add-ons που ευθύνονται δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί."

Σύμφωνα με το NetMarketShare, o Internet Εxplorer παραμένει ο πιο δημοφιλής web browser με μερίδιο αγοράς 52.71%. Ο Firefox ακολουθεί με μερίδιο 21.47% και ο Chrome έχει σκαρφαλώσει στο 13.49%.

O Firefox αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου. Η beta έκδοση θα ξεκινήσει να δοκιμάζεται κατά τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It