Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Νέα στο Διαδίκτυο να διαβάσετε τα τελευταία Nέα στο Διαδίκτυο
Αφιερώματα να επισκεφτείτε την σελίδα με τα Αφιερώματα
Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα

Επικίνδυνες για τα παιδικά ματάκια οι ταινίες 3DΕίναι γεγονός ότι, όπου παίζεται παιδική ταινία με τέτοιου είδους προβολή, οι ουρές είναι μεγάλες, αφού οι γονείς θέλουν το παιδί τους να δει όσο πιο «τέλεια» μπορεί την ταινία και με την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας!

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγα εκείνα τα παιδιά –ιδιαίτερα τα μικρά- που αρνούνται πεισματικά να φορέσουν τα ειδικά γυαλιά που απαιτούνται σε τέτοιου είδους προβολές, με αποτέλεσμα να βλέπουν όλη την ταινία σε πολύ χειρότερη ποιότητα από ότι θα την έβλεπαν αν πήγαιναν σε μια συμβατική έκδοση της ταινίας.

Εκτός όμως από αυτή –την πολύ συχνή- περίπτωση, οι επιστήμονες, αλλά και οι εταιρείες κατασκευής τηλεοράσεων και παιχνιδομηχανών 3D, προειδοποιούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεαστούν σημαντικά τα ματάκια των παιδιών που δεν έχουν ακόμα κλείσει τα 6 έτη!

Οι ειδικοί πιστεύουν πως υπάρχει η πιθανότητα οι τρισδιάστατες προβολές -που στέλνουν ταχύτατα διαφορετική εικόνα στο αριστερό και στο δεξί μάτι- να επηρεάσουν την ανάπτυξη της όρασης σε μικρά παιδιά και να οδηγήσουν ακόμα και σε στραβισμό! Εκτός όμως από την ακραία αυτή πιθανότητα, η κόπωση των ματιών και η γενικευμένη κούραση, δεν αποτελούν απλά μια μικρή πιθανότητα για ένα νεαρής ηλικίας παιδί, αλλά βεβαιότητα.
Λόγω όλων των παραπάνω, είναι πολύ καλύτερα οι γονείς να συμβουλεύονται τον παιδίατρο, έτσι ώστε εκείνος να κρίνει υπεύθυνα, εάν η όραση του παιδιού μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες «προκλήσεις»!

Πηγή: mother.gr
Pin It