Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Σειρά μαθημάτων να αρχίσετε την Σειρά Μαθημάτων για την HTML5
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
wlearn Ακολουθήστε το WLearn στο Twitter

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά την απαγόρευση όλων των ασύρματων τεχνολογιών στα σχολεία.Στην αναφορά συμπεριλαμβάνεται η επικινδυνότητα των κινητών, των ασύρματων αναλογικών τηλεφώνων, των δικτύων Wi-Fi, αλλά και των ασύρματων συσκευών που χρησιμοποιούν οι γονείς στα δωμάτια των βρεφών.

Ανάμεσα στα μέτρα που αποφάσισε το Συμβούλιο είναι:
  • Η αναγραφή των πιθανών κινδύνων σε όλες τις συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία
  • Η απαγόρευση όλων των ασύρματων τεχνολογιών στα σχολεία ( κινητά, Wi- Fi, κλ)
  • Η επιτάχυνση της έρευνας σε λιγότερο βλαβερές τεχνολογίες
  • Η τοποθέτηση των κεραιών ασύρματης επικοινωνίας δέν θα γίνεται μόνο με βάση το συμφέρον της εταιρίας, αλλά μετά από συμφωνία μεταξύ εταιρίας, αρμόδιων οργανισμών, πολιτείας και κατοίκων της περιοχής.
  • Οι πυλώνες ηλεκτρισμού να τοποθετούνται μακριά από κατοικίες

Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν μπορεί να επιβάλει την απόφαση στις χώρες, αλλά αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης πολιτικής.

Ήδη η πρόταση πέρασε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και θα προωθηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς ψήφιση.

Τα παραπάνω λαμβάνουν μέρος 6 μήνες μετά από τα πορίσματα της Διεθνούς Επιτροπής για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια ( ICEMS ) και τα οποία δείχνουν τις συσκευές ασύρματης επικοινωνίας ως άκρως επικίνδυνες για τα παιδιά. Τα πορίσματα προκύψαν μετά από πολυετή έρευνα 68 ερευνητικών κέντρων και δημοσιεύθηκαν στην επίσημη σελίδα του ICEMS το Νοέμβριο του 2010.

Επιγραμματικά:
  • Η χρήση κινητών τηλεφώνων από ανήλικους αυξάνει κατα 500% τη πιθανότητα εμφάνησης ογκων στον εγκέφαλο, μετά από τον πρώτο κιόλας χρόνο χρήσης του κινητού
  • 300% αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης ακουστικού νευρώματος στην ίδια πλευρά του κεφαλιού σε χρήστες πάνω από 10 χρόνια
  • Έκθεση πάνω από 10 χρόνια αύξησε την πιθανότητα εμφάνισης αστροκυττώματος σε χρήστες κινητού κατά 330% και σε χρήστες ασύρματου τηλεφώνου κατά 500%
  • όσοι ήταν χρήστες κινητού τηλεφώνου για περισσότερα από 10 χρόνια παρουσίασαν 10%-30% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης όλων των ειδών όγκων συγκριτικά με τους μη χρήστες κινητών.
  • Η ακτινοβολία των κινητών καταστρέφει το DNA, μπορεί να προκαλέσει στείρωση, αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης λευχαιμίας καθώς και καρκίνου του δέρματος

Οι έρευνες αφορούν όλες τις συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, οι οποίες και θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα παιδιά, στις οποίες συμπεριλαβάνονται τα κινητά, τα ασύρματα δίκτυα, τα ασύρματα αναλογικά τηλέφωνα, οι ασύρματοι που χρησιμοποιούνται στα δωμάτια των βρεφών, οι πυλώνες του ηλεκτρικού ρεύματος κλ.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It