Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Άρθρο να μάθετε πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης
How-to να μάθετε πως να μεταφέρετε στο Google Photos τις φωτογραφίες ή video που έχετε δημοδιεύσει στο Facebook
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
Συνέντευξη να διαβάσετε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βήτα

Google chromeΗ μπάρα διευθύνσεων, που μέχρι σήμερα θεωρούταν αυτονόητο τμήμα του βασικού περιβάλλοντος χρήσης κάθε browser, φαίνεται πως έχει αρχίσει να επανεξετάζεται από δύο μεγάλους παίκτες του χώρου. Πρώτα η Google και αμέσως μετά η Mozilla έχουν ήδη ξεκινήσει να πειραματίζονται με λύσεις που αποκρύπτουν την μπάρα διευθύνσεων από την βασική επιφάνεια των Chrome και Firefox αντίστοιχα, για να την εμφανίζει ο ίδιος ο χρήστης μόνο όταν τη χρειάζεται. Ο λόγος; Μερικά επιπλέον ωφέλιμα χιλιοστά στην οθόνη.

Chrome hide url bar

Ειδικά στην περίπτωση του Chrome oι προθέσεις είχαν γίνει ήδη γνωστές εδώ και κάποιους μήνες, αφού είχαν διαρρεύσει wireframes που περιέγραφαν – μεταξύ άλλων – τη συγκεκριμένη λύση. Εδώ και λίγες μέρες όμως η Google αποφάσισε να περάσει τη λειτουργία απόκρυψης της μπάρας στην τελευταία έκδοση του Chrome Canary για Windows. Η ενεργοποίηση γίνεται από το about:flags (επιλογή “Compact Navigation”) και εφόσον επιλεγεί αφαιρεί εντελώς τη μπάρα διευθύνσεων και την εμφανίζει μόνο εάν ο χρήστης κάνει κλικ στην εκάστοτε καρτέλα.

Στην απέναντι πλευρά, η Mozilla έσπευσε να κυκλοφορήσει πειραματική επέκταση που προσθέτει στον Firefox αντίστοιχη δυνατότητα. Πρόκειται για το LessChrome HD, που μπορεί να εγκατασταθεί στον Firefox 4 και αυτό που κάνει είναι να αποκρύπτει την μπάρα διευθύνσεων για να την εμφανίσει όταν ο κέρσορας μεταφερθεί επάνω σε μια καρτέλα ή στην περίπτωση που η ανοιχτή καρτέλα είναι κενή.Αν και οι δύο προσεγγίσεις εμφανίζουν σίγουρα ενδιαφέρον, ειδικά στις περιπτώσεις φορητών υπολογιστών με μικρή οθόνη, το να μην είναι, ωστόσο, συνεχώς ορατή στο χρήστη η διεύθυνση στην οποία βρίσκεται δεν αποκλείεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις ως προς την ασφαλή πλοήγηση του.

Πηγή: insomnia.gr
Pin It