Εγγραφή
Κάντε εγγραφή στο κανάλι του wlearn.gr στο Youtube και παρακολουθείστε τα video tutorials που ανεβαίνουν

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο WLearn.gr

Άρθρο να διαβάσετε το άρθρο μου για το ντοκιμαντέρ του Netflix "Το Κοινωνικό δίλημμα" (The social dilemma)
Αφιέρωμα να βρείτε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που συναντάτε κατά την διαχείριση του email σας
Αφιέρωμα να μάθετε τον τρόπο που μπορείτε να προσθέσετε email links στις ιστοσελίδες μας
Αφιέρωμα να διαβάσετε το αφιέρωμα για το Affiliate marketing
Άρθρο να μάθετε τι είναι Dark Web

Η Google έχει αρχίσει να επενδύει ιδιαίτερα υψηλά ποσά για την κατασκευή διαφόρων κέντρων αποκομιδής «καθαρής» ενέργειας. Το νέο της εγχείρημα είναι ένα αιολικό πάρκο στην περιοχή της Οκλαχόμα και η συμφωνία αγοράς είναι η 20ετής εκμετάλλευσή του.

Οι ιθύνοντες της μηχανής αναζήτησης υποστηρίζουν ότι η συμφωνία αυτή είναι ίδια ακριβώς με την πρόσφατη επένδυση που έγινε και στην Αϊόβα. Η Google απέκτησε τα δικαιώματα αγοραπωλησίας ηλεκτρισμού ακριβώς όπως μία δημόσια υπηρεσία το Φεβρουάριο του 2010, με στόχο την επίτευξη της απελευθέρωσης των κέντρων δεδομένων που διατηρεί από την ανάγκη παροχής ενέργειας από υδρογονάνθρακες.

Πολλοί θα διερωτηθούν τους λόγους για τους οποίους η Google επενδύει τόσα κεφάλαια στην επισύναψη τέτοιων συμφωνιών, από το να καλύπτει τις ανάγκες της αγοράζοντας κανονικά ηλεκτρικό ρεύμα. Μία απάντηση έρχεται από την ίδια την εταιρεία η οποία σε ένα ενημερωτικό δελτίο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναφέρει ότι εφόσον οι ανάγκες τους για ανανεώσιμες ενέργειες θα υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι προτιμότερο και για τους κατασκευαστές τέτοιων έργων αυτού του είδους κινήσεις, μιας και ενισχύεται και αυτή η αγορά.

Με λίγα λόγια την Google, δεν την απασχολεί μόνο να συντελέσει στη μείωση των ρύπων μέσω των επιλογών της για πιο φιλικές για το περιβάλλον πηγές ενέργειας, αλλά και η υποστήριξη της όλης βιομηχανίας κατασκευής πίσω από αυτές.

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα αποτελέσει αρωγό στην κατασκευή του δεύτερου πάρκου αιολικής ενέργειας της NextEra Energy Resources κοντά στο Μίνκο της Οκλαχόμα. Το τελευταίο θα περιλαμβάνει ανεμογεννήτριες με τουρμπίνες της εταιρείας GE ( General Electric) 1.6 μεγκαβάτ, και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή: TechIT.gr
Pin It